KNNV organiseert natuurwerkdag in de Besselinkschans

LIEVELDE - Natuurvereniging KNNV Oost-Achterhoek organiseert op zaterdag 18 september een Natuurwerkdag op de Besselinkschans in Lievelde. Het belooft een heerlijke dag in de bijzondere Achterhoekse natuur te worden, waar je 's avonds nog nagloeiend met voldoening op terug kijkt. 

Natuur is natuurlijk en wilde planten zijn wild. Dat betekent helaas nog niet dat ieder stukje grasland als vanzelf in een paradijs voor orchideeën en andere bijzondere wilde planten verandert. Op 18 september kun je helpen om de speciale vegetatie van het gebied in Lievelde in stand te houden. 

Het terrein is onlangs gemaaid. Deelnemers gaan in een ontspannen tempo aan de slag met hark, zaag en snoeimes om ervoor te zorgen dat we ook volgende zomer weer van bloeiende orchideeën kunnen genieten. Ook zwerfafval wordt direct opgeruimd. Er is uiteraard deskundige begeleiding aanwezig, met kennis van het terrein en veel ervaring in het onderhoud van natuurgebieden. Je kunt dus, al harkend en zagend, veel leren over natuur(beheer) en de wilde planten die in het terrein voorkomen. Ondertussen maak je tijdens een kop koffie of soep kennis met gelijkgestemde natuurliefhebbers.

Doe je mee?
De dag staat onder leiding van H. Toebes, een ervaren en enthousiaste KNNV gids. Opgave graag per e-mail, minimaal 2 dagen van te voren: h.toebes@solcon.nl. Voor gereedschap, koffie/thee en soep wordt gezorgd. Wel zelf een boterhammetje meenemen. Verzamelen op 18 september om 09.00 uur bij het VVV-kantoor in Winterswijk, Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1 of ga op eigen gelegenheid rechtstreeks naar de locatie, op de kruising van de spoorbaan met de Pastoor Scheepersstraat en de Grolsedijk. De natuurwerkdag duurt tot ongeveer 14.30 uur. Er zijn werkhandschoenen, maar het is fijn als je je eigen handschoenen meeneemt. Het is uiteraard ook mogelijk om een deel van de dag te komen. Gelieve dit bij de aanmelding aan te geven.