Bezige Bijenclub Eibergen, een beweegclub voor iedereen

BERKELLAND - Iedere doordeweekse ochtend de dag actief beginnen, geheel vrijblijvend, met een gezellige club mensen; vanaf september is dit mogelijk op Sportpark de Bijenkamp in Eibergen. Onder de naam de Bezige Bijenclub gaat dit initiatief vanaf donderdag 23 september van start. 

Het idee voor de Bezige Bijenclub is ontstaan vanuit de wens van inwoonster Marika Meershoek, in haar vorige woonplaats was zij lid van een soortgelijke club met 180 leden. Samen met de Sport Federatie Berkelland (SFB) en de sportparkmanagers van Sportpark de Bijenkamp is het gelukt dit idee naar Eibergen te halen. Dagelijks bewegen is goed voor de gezondheid en geeft ritme aan de dag. De Bezige Bijenclub is toegankelijk voor iedereen die in de ochtend tijd heeft om te bewegen. Er worden verschillende sporten en beweegactiviteiten aangeboden, met aandacht voor kracht, balans en mobiliteit. 

De trainingen zijn dagelijks van 9.00 tot 10.00 uur op één van de accommodaties op de Bijenkamp. Naderhand is het mogelijk samen een kop koffie te drinken. De club wordt gedragen door vrijwilligers en gefaciliteerd door de verenigingen, hierdoor zijn de kosten voor lidmaatschap laag. Het Berkellands Sportakkoord en het Postcodeloterij Buurtfonds dragen eraan bij dat de Bezige Bijenclub opgestart kan worden en dat de vrijwilligers het eerste jaar ondersteuning kunnen krijgen van professionals.

Voor 2,50 euro per week is men al lid van de Bezige Bijenclub. Het is niet verplicht om iedere ochtend te komen, leden kunnen zelf kiezen op welke dag(en) ze komen sporten. Bij interesse om lid te worden van de Bezige Bijenclub, kan men op donderdag 23 september naar de grote opening. Er is inloop vanaf 08.45 uur, het programma start om 9.00uur. Voor meer informatie en aanmelden voor de Bezige Bijenclub kan men terecht bij de Sport Federatie Berkelland via, tel.  0545-476727 of info@sportfederatieberkelland.nl.