Online activiteiten Maand van de Opvoeding

BERKELLAND - Er zijn gratis online activiteiten voor ouders en opvoeders in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk in de Maand van de Opvoeding in oktober.

Oktober is de Maand van de Opvoeding in de Achterhoek. Samen met de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk organiseert het Preventie Platform Jeugd die maand allerlei activiteiten rond opvoeden en opgroeien. Vanuit huis of in het écht: deze editie bieden deze samenwerkende organisaties een mix van online en fysieke workshops aan. Er zijn inspirerende sprekers, er is een digitale ontmoeting en er is alle ruimte voor het stellen van vragen. Deelname is gratis. Het uitgebreide programma is te vinden via www.preventieplatformjeugd.nl.

Van 5 oktober tot en met 27 oktober kunnen inwoners van genoemde gemeentes meedoen met de verschillende gratis activiteiten. Er is een gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud. Voor ieder wat wils dus. Een kleine greep onderwerpen uit het programma: Pittige peuters/kleuters: hoe doe jij dat?, een dialoogtafel op 5 oktober; Bewegen met plezier, een online workshop voor ouders op 14 oktober; Workshop vloggen voor kinderen op 21 oktober; Het puberbrein?! Een humorvolle en informatieve webinar op 26 oktober. 

Meer informatie en aanmelden Via www.preventieplatformjeugd.nl is het uitgebreide programma van de Maand van de Opvoeding te vinden. Ook kunnen inwoners zich via deze website aanmelden voor de verschillende activiteiten.

Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking van verschillende (zorg) organisaties en de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Het Platform organiseert cursussen, trainingen en andere activiteiten voor ouders en professionals in de Oost-Achterhoek over allerlei opvoedthema’s.