Alzheimer Trefpunt Berkelland: 'We mogen elkaar weer ontmoeten'

Alzheimer Trefpunt Berkelland: 'We mogen elkaar weer ontmoeten'

BERKELLAND - Alzheimer Trefpunt Berkelland (voorheen Alzheimer Café Berkelland) organiseert verschillende activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten en wijst de weg naar hulp in de omgeving. En dit lukte al veel te lang niet meer door de coronaperikelen. Maar er is heel goed nieuws, voor iedereen die de bijeenkomsten heeft gemist. In september, mogen de belangstellenden elkaar weer ontmoeten, bij Buitencentrum Kerkemeijer aan de Ruurloseweg 51 in Borculo.

En daar verheugt de organisatie zich ook op. Eindelijk weer een plek om de mensen uit de doelgroep te begroeten, informatie over dementie te kunnen delen en te horen hoe het met  deze mensen gaat. Op het programma voor de rest van dit kalenderjaar staan activiteiten ingepland op 21 september, de Wereld Alzheimer Dag; 12 oktober, Alzheimer Experience; 9 november, de rol van de huisarts of geriater bij dementie; 14 december, Muzikale avond verzorgd door een muziektherapeut. 

Er is steeds een inloop vanaf 19.00 uur. Het programma loopt van 19.30 tot 21.00 uur. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen, hoewel het programma met name is gericht op mensen met dementie, mantelzorgers en belangstellenden. De toegang is gratis bij Buitencentrum Kerkemeijer in Borculo.

Op 21 september tijdens Wereld Alzheimer Dag is dit jaar het thema 'De vele gezichten van Dementie'. 

12 oktober is de Alzheimer Experience. Dan kijkt men, middels korte films, door de ogen van iemand met Alzheimer mee naar het leven met die ziekte. Samen wordt er naar de filmpjes gekeken en daarna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek

De rol van de huisarts of geriater bij dementie komt op 9 november aan de orde. En op 14 december is er een muzikale avond, verzorgd door een muziektherapeut. Want duidelijk is dat muziek mensen met dementie helpt. De muziektherapeut vertelt over waarom muziek zo belangrijk is in het contact met mensen met dementie. En verder staat de avond natuurlijk in het teken van muziek maken. 

Het Alzheimer Trefpunt Berkelland is een initiatief van Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland, in samenwerking met Careaz, Livio, Sensire, Voormekaar Berkelland en het Netwerk Dementie Oost-Achterhoek.
Meer informatie verkrijgbaar via tel. 06-13514411 of per mail op oostgelderland@alzheimervrijwilligers.nl.

www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland