Inspiratiestroom

De vakanties zijn definitief ten einde en de agenda’s worden voller en voller. Na een jaar rustig moeten doen, niet alles te kunnen en niks spontaans te kunnen, vind ik dat eigenlijk wel fijn. Maar de keerzijde is een overvolle agenda en geen inspiratie om op deze plek zinnige woorden te schrijven. Er is een deadline, er moet wat komen. 

Het is er gekomen en bereikt u nu. Doe ik er goed aan dit zo te schrijven? Moet het niet meer zingevend zijn dan nu? Had ik niet gewoon een vertelling van de plank’ kunnen pakken?’

Afijn, het schrijfproces en de vragen die bij mij leven (“Waar moet ik het toch over hebben”) leidde me naar de digitale zoekmachine die me deed doorklikken naar 5 tips om inspiratie te krijgen.

1. Ontspan
Makkelijker gezegd dan gedaan, als de agenda vol zit! Boek een weekendje weg of doe een dagje niets, dat kan nu echt niet.

2. Geloof dat er altijd mogelijkheden zijn
Kijk, nu komt er al iets meer. Ik geloof in God en dat die God mogelijkheden schept rondom elk levend wezen om tot uiting te komen. Ook om inspiratie te krijgen..

3. Stel jezelf bloot aan vreemde prikkels
Kijk, luister, ervaar en voel buiten de gebaande paden. Kortom:: sta open.. Het helpt mij om je te inspireren en wijzer te worden.

4. Haal het uit kleine dingen
Zoek niet alleen grote antwoorden, verwacht meer van de kleine bron.
Wie kleine dingen wil zien of horen, moet beter kijken, de tijd en de rust nemen om het binnen te laten. Net als bij tip 1,’ ontspan’, waarbij tijd nemen ook belangrijk is.

5. Blijf zoeken, blijf nieuwsgierig
Als je op een dag zoveel hoort, ziet, ruikt, ervaart en als pionier altijd zoekt naar vorm en inhoud dan gaat het stromen: over afscheidnemende predikanten in de Achterhoek, over muzikale vernieuwingen en de mensen die we daarbij willen betrekken, over de nieuw op te zetten pioniersplek in Winterswijk, of de al bestaande in Berkelland. En vooral al die mensen die ik telkens weer leer kennen en elk op hun beurt ‘aan’ staan. Er zijn vele inspirerende verhalen te vertellen die ik wil delen. En ineens kan ik niet ophouden.

Ik wil je meenemen in inspiratiebronnen van heden en verleden, van Israëliërs en Achterhoekers. Niet de pastor aan het woord laten in deze rubriek, maar mensen met hun inspiratiebronnen.

Papier is geduldig, maar de deadline niet.

En daarmee heb ik inspiratie opgegaan om weer door te gaan, en heb ik jou zomaar 5 nuttige tips gegeven!