Voor het stoepranden zijn speciale Kerby’s - mobiele stoepranden - ontwikkeld, zodat je dit oud-Hollandse spel, overal veilig kunt spelen, bijvoorbeeld op het voetbalveld. Foto: PR

Voor het stoepranden zijn speciale Kerby’s - mobiele stoepranden - ontwikkeld, zodat je dit oud-Hollandse spel, overal veilig kunt spelen, bijvoorbeeld op het voetbalveld. Foto: PR

Wie wordt er de kampioen stoepranden in Berkelland?

RUURLO - Net voor de Nationale Sportweek, op donderdag 16 september van 15.30 tot 17.30 uur (inloop om 15.00 uur), houdt Sjors Sportief/Creatief Berkelland in samenwerking met Handbalvereniging Blauw Wit Ruurlo en Het Graafschap College binnen de gemeente Berkelland het tweede Berkellands Kampioenschap (BK) Stoepranden. Dat gebeurt op Zwembad de Meene aan de Loolaan 92 in Ruurlo. Nieuw dit jaar is dat naast de jeugd van 4 tot en met 12 jaar ook, hun vaders, moeders, opa’s en oma’s mee mogen doen. Kortom, iedereen kan meedoen.

Haast iedereen kent het spelletje ‘stoepranden' wel. Samen met vriendjes of ouders de bal tegen de stoepranden gooien en kijken wie er uiteindelijk de meeste punten heeft. In sommige steden, dorpen, wijken en buurten in de Achterhoek is het helaas bijna niet meer mogelijk om dit spel te spelen, omdat de stoepranden zijn verdwenen en door het vele verkeer. Daarvoor zijn speciale Kerby’s mobiele stoepranden ontwikkeld, zodat dit oud-Hollandse spel, overal veilig kunt spelen, zelfs op het strand bij het zwembad.

Stoepranden wordt gespeeld in de leeftijd categorieën van 4 tot 75-plus, het is voor iedereen geschikt. Binnen gemeente Berkelland zijn Sport Federatie Berkelland en Beweeg Wijs inmiddels begonnen met een goed ontvangen ‘herintroductie’ van stoepranden tijdens gymlessen en naschoolse opvangmomenten. 

Wie zin heeft in beweging kan gratis meedoen aan het stoepranden. Jeugdige deelnemers kunnen zich aanmelden via www.sjorssportief.nl; na de woonkern ingetypt te hebben is het simpel zoeken op 'stoepranden'. Vanaf 13 jaar men zich aanmelden door een mail te sturen naar john@sportfederatieberkelland.nl of door te bellen naar de SFB, tel. 0545-476727.