Op zoek naar natuur in Borculo

BORCULO - Natuur is overal. Wist je dat er in je eigen stad of zelfs in de eigen straat ook heel veel natuur te beleven is? Al eens goed gekeken naar al die bloeiende planten in de tuinen? Of dat kleine plantje tussen de stoeptegels? Of wel eens een bloempot opgetild en gekeken wat daar onder zit? Bij deze wandeling gaan de deelnemers kijken welke natuur ze kunnen ontdekken in de straten van Borculo. Ze zoomen onder andere in op stadsvogels, op kleine kriebelbeestjes en op natuurbeleving in een dorp. En natuurlijk kijken de deelnemers ook naar de invloed van de Berkel op de natuur in Borculo.

Op zondag 12 september kan men meewandelen en zich laten verrassen. De tocht is tussen 14.00 en ongeveer 16.00 uur en het vertrekpunt is de parkeerplaats Veemarkt in Borculo. Voor deze activiteit dient men zich van tevoren aan te melden bij contactpersoon Dissl Lalleman, via dlalleman@outlook.com.
Met IVN op zoek naar natuur in Borculo gebeurt zondag 12 september met gidsen van natuurorganisatie IVN. Ze nemen de belangstellenden mee op excursie in de stad. Want natuur is er dus niet alleen in het buitengebied. Meelopen is gratis, maar een gift wordt op prijs gesteld. Halverwege de ongeveer de drie kilometer lange tocht is er een thee/koffiepauze met een versnapering voor 50 cent.