BIEBLab: animaties maken met papier. Foto: PR
BIEBLab: animaties maken met papier. Foto: PR

BIEBlab in teken van animaties maken met papier

Algemeen

BIEBlab in teken van animaties maken met papier

RUURLO/EIBERGEN – De tweede bijeenkomst van BIEBlab in september staat in het teken van het maken van animaties met papier. Op woensdag 15 september is Ruurlo aan de beurt, 22 september volgt Eibergen en op 23 september kunnen de kinderen uit Lichtenvoorde naar deze workshop. Het aanmelden kan weer via de website (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) en de deelnamekosten bedragen 2,50 euro. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. 

Kun je iets laten bewegen dat stil staat? Jazeker! Tijdens deze workshop gaan de deelnemers aan de slag met een animatietechniek, een techniek die al jarenlang gebruikt wordt voor het maken van tekenfilms. Deze techniek maakt gebruik van optische illusie, in dit geval van bewegend beeld. De kinderen beginnen met eenvoudige tekeningen, waaraan ze op elke pagina een klein detail veranderen. Zo brengen ze hun verhaal tot leven. Na veel tekenwerk kunnen ze dan aan het einde van de workshop hun eigen animatie ‘afspelen’.
Twee keer per maand worden er in drie vestigingen activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. In Ruurlo is dat op de eerste en derde woensdag van de maand, in Eibergen op de tweede en vierde woensdag in de maand en in Lichtenvoorde op de tweede en vierde donderdag van de maand. De ene keer verzorgt ‘Culturije’ het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag. Natuurlijk houd iedereen zich bij deze activiteit aan de voorschriften met betrekking tot het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus.