Het zestig-plus-voetbal gaat nu echt van start. Foto: PR

Het zestig-plus-voetbal gaat nu echt van start. Foto: PR

60+ voetbal Berkelland gaat van start!

Algemeen

Aftrap 60-plus-voetbal

BORCULO - Sport Federatie Berkelland (SFB) en zeven Berkellandse voetbalclubs zijn samen aan het werk gegaan om het aanbod ‘60+ voetbal Berkelland’ van de grond te krijgen. Na productieve overleggen gooiden de maatregelen rondom corona echter telkens roet in het eten en moest de start steeds worden uitgesteld. Maar nu kan en gaat er dan eindelijk gestart worden. Op vrijdagavond 24 september vindt de aftrap (letterlijk en figuurlijk) plaats bij VV Reünie in Borculo. Er is een inloop is vanaf 19.30 uur en iedereen is welkom om te kijken en vooral mee te doen met deze eerste training.

Vanuit het project ‘Clubkadercoach’, dat door de SFB uitgevoerd wordt bij een aantal clubs in Berkelland om ze toekomstbestendig te maken, kwam bij VV Reünie, EGVV en VV Rietmolen de wens naar voren om voetbal voor 60-plus toe te voegen aan hun aanbod. De SFB heeft in overleg met deze clubs contact gezocht met andere voetbalverenigingen om het breder op te pakken en al snel sloten ook VV DEO, GSV’63, VV Ruurlo en SP Haarlo als geïnteresseerde clubs aan.

Met deze clubs is eind 2019 een eerste start gemaakt met overleggen en nu is dan eindelijk de aftrap in zicht. Deze eerste keer is VV Reünie in Borculo de locatie waar alle geïnteresseerden lekker een potje kunnen voetballen, maar zeker ook om vooraf en na afloop een kopje koffie of thee te drinken en elkaar beter te leren kennen. Dames en heren, ook met een iets jongere leeftijd dan 60 jaar, zijn van harte welkom. De leeftijd 60-plus is namelijk een richtlijn en geen eis. Zie het als een vervolg op het 35-plus en 45-plus-voetbal, dat bij veel clubs al een succes is. De bedoeling is om elke keer bij een andere club te gaan trainen om het 60-plus-voetbal bij alle clubs meer bekendheid te laten krijgen.

Wie het leuk lijkt om mee te doen of gewoon te komen kijken, vrijdag 24 september is van harte welkom. Bij de betreffende clubs kunnen de belangstellenden om meer informatie vragen indien nodig en uiteraard kan ook met de SFB contact opgenomen worden mocht men niet direct betrokken zijn bij een club. Dat kan via tel. 0545-476727 of info@sportfederatieberkelland.nl.