Jan Witteveen (r) en Kasper van Bindsbergen (l.) met medewerkers in de Obbink-winkel in Ruurlo. Foto: Achterhoek Nieuws

Jan Witteveen (r) en Kasper van Bindsbergen (l.) met medewerkers in de Obbink-winkel in Ruurlo. Foto: Achterhoek Nieuws

Eerst verbouwingsopruiming en dan de muur eruit

Algemeen

Obbink Ruurlo ondergaat metamorfose

RUURLO – Het is al de zesde winkel van elektronicabedrijf Obbink die nu wordt verbouwd en omgetoverd tot een belevingswinkel. Obbink aan de Dorpsstraat is een van de in totaal zeven winkels van het familiebedrijf dat het verschil maakt met de service en persoonlijk advies, als dé winkel om de hoek, vertrouwd in de Achterhoek.

Nu is de winkel in Ruurlo aan de beurt voor de metamorfose. En dat is hard nodig, erkent Ruurloër Jan Witteveen, al jarenlang werkzaam voor het bedrijf. “We zijn zo’n acht jaar geleden in dit pand getrokken en begonnen. Nu is het hoog tijd om ook in deze winkel ook de huisstijl in te voeren. De huidige winkel is te klein, niet meer van deze tijd en oogt niet overzichtelijk. Straks bij de verbouwing, die begin november klaar zal zijn, wordt het huidige magazijn bij de winkelvloer getrokken en ontstaat een winkel die anderhalf keer zo groot is (circa 300 vierkante meter).” Daarvoor moet de muur die beide gedeeltes scheidt worden uitgebroken. Ook komt er een geheel nieuwe vloer in. “Nieuwe vloerbedekking, nieuwe duurzame verlichting, nieuw plafond en een nieuw interieur volgens het concept dat we ook in die andere Obbink-winkels kenmerkt hebben ingevoerd. Met herkenbare kleuren en stijlen. De verbouwing doen we trouwens met Achterhoekse bedrijven. En we beschikken over een eigen klusteam, waar ook verkoopadviseurs deel van uitmaken; allemaal mensen die het leuk vinden om dit soort klussen aan te pakken.”

Obbink heeft een groot servicecentrum in Lichtenvoorde, waar ook het distributiecentrum is gevestigd. Daarnaast is in die plaats de Obbink Megastore van 1100m2. In Doetinchem is de Super Store van maar liefst 1600m2 elektronica de grootste winkel. “Maar we geloven ook in de kleinere dorpswinkels zoals hier in Ruurlo. We zien dat mensen uit het dorp en omliggende plaatsen als Lochem, Hengelo en Vorden hier naar toe komen. Straks kan dat in een representatieve winkel.”
Het toont aan dat Obbink betrokken is bij de Achterhoek, zegt verkoopleider Witteveen. “Want dit zijn toch serieuze investeringen. In Lichtenvoorde hebben we bij ons distributiecentrum nog eens 2.000 vierkante meter aangekocht om te kunnen uitbreiden.”
Kasper van Bindsbergen, werd als 25-jarige aangesteld als bedrijfsleider voor de winkel in Ruurlo. Piepjong, maar het juiste Obbink-bloed stroomt door zijn aderen. Volgens Witteveen is de inmiddels 28-jarige super-enthousiast. “Dat werkt aanstekelijk. De sfeer binnen Obbink, en dat geldt voor alle locaties, is heel goed. Dat willen we ook nadrukkelijk uitstralen naar de klant”, benadrukt Kasper van Bindsbergen. “Het gaat er binnen dit bedrijf heel sociaal aan toe. Dat is echt een speerpunt. En straks in de nieuwe winkel kunnen we de klant meenemen op avontuur door onze prachtige winkel en laten ervaren wat we op het gebied van consumentenelektronica allemaal te bieden hebben, zodat deze met een goed gevoel de winkel verlaat.”

Geel-zwart
Inmiddels kleurt de Ruurlose Obbink-winkel geel-zwart. Dat zijn niet de Obbink-kleuren, maar die van de verbouwingsopruiming in Ruurlo. Want Obbink gaat de winkel leegverkopen met spectaculaire aanbiedingen, zo laat Van Bindsbergen weten. “En begin oktober gaat de muur ertussenuit. Het startschot voor de verbouwing tot de belevingswinkel. Want nu is het nog een onoverzichtelijke winkel, maar strak hebben een mooie presentatie van de grote merken, een koffietafel waar de koffie uit de luxe koffiemachines geproefd kan worden, een inbouwwand met keukenapparatuur en een afdeling gericht op geluid, waar de speakers van merken als Citation (Harman Kardon) Sonos maar ook hoofdtelefoons kunnen worden beluisterd. En er komt een tafel met de laptops, zodat de klant echt de producten kan voelen.”