Van donderdag tot en met zondag staat de oliebollen- en gebakskraam van de familie Van Raaij bij de Dorpskerk op het Kerkplein. Foto: PR

Van donderdag tot en met zondag staat de oliebollen- en gebakskraam van de familie Van Raaij bij de Dorpskerk op het Kerkplein. Foto: PR  

Komend weekeinde toch oliebollen te koop in Ruurlo

Algemeen

RUURLO – Komend weekeinde geen kermis, geen Septemberfeest in Ruurlo maar toch oliebollen. De familie Van Raaij uit Enschede komt eind deze week alsnog evenals vorig jaar, op verzoek van Stichting Kermis Ruurlo, naar Ruurlo om een beetje ‘kermisgevoel’ te creëren met hun oliebollen- en gebakkraam. 

Door Jan Hendriksen

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 september staat de oliebollen- en gebakkraam van Marco van Raaij namelijk op het Kerkplein. Dagelijks van 12.00 tot 21.00 uur en vrijdag zelfs vanaf 10.00 uur als Van Raaij aansluit bij de weekmarkt op het Kerkplein. Het assortiment van Van Raaij bestaat uit dé oliebol met krenten en rozijnen en appel. Marco: “Maar we hebben nog veel meer. Er zijn daarnaast diverse appelproducten zoals de appelbeignets, appelflappen en appelbollen.” 

De oliebollen van Marco van Raaij zijn steevast goed: mooi luchtig, niet vet en goed gevuld, zo wees een smaaktest in Enschede uit. De meeste stemmen in die test gingen namelijk naar Marco’s oliebollenkraam op de parkeerplaats bij de Intratuin. Evenals vorig jaar zal Van Raay komend weekeinde de bewoners van De Bundeling, De Garven, Huize Roderlo en La Fontaine op oliebollen trakteren.