Nardi en Joren Strijbos uit Gelselaar zingen tijdens de lockdown een lied in voor de online Meet-Inns. Foto: PR
Nardi en Joren Strijbos uit Gelselaar zingen tijdens de lockdown een lied in voor de online Meet-Inns. Foto: PR

Ontmoetingsherberg on De Melktap met Nardi en Joren Strijbos

Algemeen

GEESTEREN – Toen de coronapandemie afgelopen jaar iedereen thuis deed blijven, begonnen de teamleden van de Meet-Inn te overleggen hoe zij een gemeenschap vorm kunnen geven. Plannen die afgelopen jaar gesmeed werden, kunnen nu uitgevoerd worden. Op 12 september wordt in De Melktap (Nettelhorsterweg 21, Geesteren) duidelijk wat dat inhoudt.

De Meet-Inn (letterlijk: ontmoetingsherberg) is een maandelijks geopende ontmoeting tussen mensen en de zoektocht naar het hemelse. Het valt onder de uitingsvormen van Pioniersplek De nieuwe Rank.

Pionieren
Wie nieuwe wegen wandelt, krijgt andere vergezichten. Het pad dat COVID-19 uitstippelde, leidde tot onverwachte wendingen. Zo moesten de maandelijkse ontmoetingen omgezet worden naar digitale en werden cameratechnieken aangeleerd. Tegelijkertijd besloot het kernteam dat alleen (uit)zenden niet leidt tot hun doel. “Samenkomen van mens tot mens om elkaar vast te blijven houden, te blijven zien,”zo stelt het team. Zij grijpen daarmee niet terug naar het oude normaal, de pioniers vernieuwen.

Locatie
Voor corona was de Meet-Inn te vinden in een kerkgebouw van PG de Wijngaard. “Een kerkgebouw wordt geassocieerd met de traditionele kerk en haar gebruiken waar onze gasten zich niet per se bij thuis voelen.” Daarom is contact gezocht met De Melktap nabij de rotonde die naar Geesteren leidt. “Een plek waar menig familiefeest wordt gehouden en bij velen een bekende plek is met goede herinneringen.” De Melktap kan voldoende mensen, ook gezinnen, herbergen voor een muzikale, inhoudelijke ochtend, met aansluitend een lunch.

Los van de locatie, vernieuwd de Meet-Inn op meerdere vlakken. “Mensen vonden het nog wel eens op een kerkdienst lijken en dat snappen we.” De pioniers hebben hun wortels liggen in de kerk en zijn enthousiast hierover te vertellen aan anderen. Wat sommigen zien als een stoffig, oud of saai verhaal, verpakt de Meet-Inn in andere vormen die concreet zijn om in de week die volgt over na te denken. “Neem van de inhoud mee wat je kunt of wilt. Dat kan de muziek zijn, het goede gesprek met elkaar of het luisteren naar de spreker.” Naast deze vaste ingrediënten voegen zij een lunch toe aan de beleving die past bij het ontmoetende karakter. “En als we te weinig hebben om elke mond te vullen, dan delen we het brood met elkaar. Dat is een bijbels principe dat we in de praktijk brengen.”

Testen
Op 12 september is De Melktap geopend vanaf 11:00 uur voor ontmoeting en koffie, waarna om 11:30 uur de Rank Band begint met spelen. De Melktap is niet per se de nieuwe vaste locatie voor de enthousiaste pioniers. “We hebben ons ten doel gesteld ook andere zalen uit te testen en zo op meerdere plekken te gast te mogen zijn. Vernieuwing betekent in beweging zijn. Nu dit weer kan en mag, gaan we dat doen.”
Vooraf opgeven is niet nodig, De nieuwe Rank houdt de coronaregels in acht.

nieuwerank@gmail.com 

tel. 06-14847818