De cursus wolvilten. Foto: PR
De cursus wolvilten. Foto: PR louis swart

Het cursusseizoen gaat weer van start

Algemeen

Inschrijven kan nog voor enkele cursussen KunstKring Ruurlo

RUURLO – Bij de KunstKring Ruurlo gaat het cursusseizoen weer beginnen. Er zijn nog plaatsen vrij bij een aantal cursussen.

Voor de cursussen Beeldhouwen, Boetseren, Portretfotografie, Wolvilten kunnen belangstellenden zich nog aanmelden. De cursus Beeldhouwen is op woensdag van 10.00 tot 12.30 uur. Op 15 september start deze cursus waarbij de cursisten aan de slag gaan met beeldhouwen in steen, onder leiding van Nico van Kan. Tijdens de cursus wordt gewerkt met stenen van Afrikaanse oorsprong, zoals het wat hardere springstone of serpentijn voor beelden die ook buiten zijn te plaatsen, of het wat zachtere en goed te bewerken opaal of speksteen. Er wordt gehakt in de buitenlucht of in een boerenschuur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De stenen zijn voorradig. Voorlopig staan vijf lessen ingepland. 

Boetseren krijgt een extra cursus op dinsdagmiddag, van 15.00 tot 17.00 uur. De cursus boetseren is zo populair, dat de KunstKring op zoek moest naar een extra docent om aan de vraag te voldoen. De stichting is dan ook heel blij dat die gevonden werd in de persoon van Anouk de Groot. Zij geeft nu al meerdere jaren cursussen en workshops in keramiek. Anouk begint de cursus van 10 lessen op 5 oktober. Snel luidt het devies, want ook deze cursus zal snel zijn volgeboekt.

Portretfotografie wordt gegeven in de studio. Vanaf 21 september gaat de cursus van start, van 10.00 tot 12.30 uur. In deze cursus leert de cursist de verschillende facetten van portretfotografie onder leiding van docent Marieta Landkroon. De cursus bestaat uit vijf lessen, waarin men leert werken met flits- en continu licht. En hoe men meer inhoud kan geven aan een portret: psychologisch (wat laat de fotograaf van zichzelf zien en wat van de persoon die hij/zij fotografeert), thematisch (wat voor inhoud wil je je werk meegeven) en praktisch (hoe vertaal je de inhoud naar techniek). Voor beginners en gevorderden.

Wolvilten, ook voor beginners en gevorderden. Wil de waard leert in drie lessen wolvilten, een leuke hobby voor mensen die het nuttige met het creatieve willen verenigen. Het is een hobby met praktisch toepasbare mogelijkheden. Van sieraden tot tassen, hoedjes, sjaals en zelfs jasjes of jassen. Maar… wolvilten neemt ook veel plaats in als de gevorderde cursist ook grotere stukken wil maken, zoals een vest of jas. Lastig dus om thuis te doen, maar in het atelier heeft iedereen voldoende ruimte op de grote tafels, om het patroon en de benodigde wol daarop uit te leggen. De eerste keer is op woensdag 29 september, van 9.30 tot 11.30 uur.

Meer informatie is te vinden op de website van KunstKring.

www.kunstkringruurlo.nl

Cursus portretfotografie. Foto: PR
De cursus beeldhouwen in steen gaat van start. Foto: PR
Anouk de Groot. Foto: PR