De Hap & Stap-rit van vanaf het oefenterrein ‘t Windöllenveld van LR en PC Ruurlo aan de Rommelderdijk voerde over zandwegen en door bossen. Foto: PR

De Hap & Stap-rit van vanaf het oefenterrein ‘t Windöllenveld van LR en PC Ruurlo aan de Rommelderdijk voerde over zandwegen en door bossen. Foto: PR

Grote belangstelling voor Hap & Stap rit jubilerende LR en PC Ruurlo

Algemeen

RUURLO – Onder perfecte weersomstandigheden heeft de jubilerende 75-jarige Landelijke Rijvereniging (LR) en Ponyclub (PC) Ruurlo haar eerste Hap & Stap rit gehouden. Maar liefst vijftig ruiters en amazones en zes aanspanningen namen afgelopen zondag deel aan de rit.

Door Jan Hendriksen

De tocht van ongeveer twintig kilometer vanaf het oefenterrein ‘t Windöllenveld van LR en PC Ruurlo aan de Rommelderdijk voerde over zandwegen en door bossen van de buurtschappen Varssel, Wolfersveen en Veldhoek. Onderweg werden alle deelnemers voorzien van meerdere hapjes en drankjes en was er een rustpauze bij Eetcafé De Veldhoek. De versnaperingen werden mede mogelijk gemaakt door diverse bedrijven en ondernemers uit Ruurlo en omstreken zoals onder meer Bakkerij Oude Wesselink, Nathals Achterhoek, Kaas-, Boter- en Kampeerboerderij ‘n Ibink, Kluswijs Ruurlo, Bouwmeester Eieren, Ellen’s Winkel van Nu en Lavor. 

Alle deelnemers hebben genoten van de rit die in de toekomst zeker voor herhaling vatbaar is. Aansluitend aan de rit vond de interne gezellige verenigingsreceptie plaats in het kader van het 75-jarige bestaan van de jubilerende club. De receptie stond tevens in het teken van de huldiging van de tienjarige Levi Heusinkveld die met haar pony Tjiesto L.H onlangs Regiokampioen van Gelderland en Flevoland werd. Een topprestatie van deze jeugdige amazone. 

Onder het genot van een hapje en een drankje werden diverse herinneringen opgehaald. De vereniging maakt zich nu op voor het volgende jubileum, het honderdjarig bestaan. Voorzitter Gitte Wisselink van LR en PC Ruurlo ziet de toekomst van de club vol vertrouwen tegemoet. “Dit is met name toe te schrijven aan onze trouwe leden en vele vrijwilligers die de club een warm hart toedragen. Mede hierdoor kunnen wij wedstrijden en dit soort evenementen als de Hap & Stap rit organiseren.”