Hoofdredacteur Willem J. Ouweneel (links) overhandigt het eerste exemplaar van ‘Weg van Oolde’ aan Ben Wagenvoort uit Eefde. Foto: PR
Hoofdredacteur Willem J. Ouweneel (links) overhandigt het eerste exemplaar van ‘Weg van Oolde’ aan Ben Wagenvoort uit Eefde. Foto: PR

Smullen van nieuw boek met onbekend werk van H.W. Heuvel

Algemeen

GELSELAAR - Heerlijk, H.W. Heuvel, kon vrijdag worden gezegd in Gelselaar. Hier werd een nieuw boek gepresenteerd met veel onbekend werk van hem: Weg van Oolde. De bezoekers werden er ook getrakteerd op een petitfour waar zijn portret op prijkte. Deze grote Achterhoekse schrijver is schoolhoofd geweest in dit dorp (van 1890-1901) en begon hier te schrijven.

De boekpresentatie vond plaats in zaal Florijn en in de kerk van Gelselaar en werd via een livestream direct uitgezonden. Iedereen kan hiervan ook achteraf nog nagenieten van de beelden op YouTube (zie hieronder). Ben Wagenvoort uit Eefde ontving bij de presentatie in de kerk uit handen van hoofdredacteur Willem J. Ouweneel het eerste exemplaar van het boek. Wagenvoort was via de Studiekring H.W. Heuvel tot voor kort nauw betrokken bij de (her)uitgave van Heuvels werk. 

Heuvel (onderwijzer, streekhistoricus en volkskundige) beschrijft in dit 356 pagina’s tellende boek zijn ‘vormende jaren’, tussen zijn veertiende en zijn zevenentwintigste levensjaar, het jaar van zijn huwelijk. Hij was toen net schoolhoofd in Gelselaar. In Weg van Oolde worden zijn verhalen met aanvullende artikelen en noten op aantrekkelijke wijze toegelicht.

Bij de presentatie werden ook twee boeiende voordrachten gehouden. Studiekringvoorzitter René Nijhof vertelde over de jeugd en jonge jaren van Heuvel en hoofdredacteur Ouweneel over de dorpsschoolmeester.
De bezoekers van de presentatie van H.W. Heuvels nieuwe boek werden ook getrakteerd op een petitfour met zijn portret.

‘Weg van Oolde’ (isbn 9789464247596) wordt uitgegeven door Uitgeverij Aspekt, is verkrijgbaar in de boekhandel en kost 29,95 euro.


De petits-fours met de beeltenis van H.W. Heuvel. Foto: PR