Jagderlebnistage bij Schloss Lembeck. Foto: PR

Jagderlebnistage bij Schloss Lembeck. Foto: PR

Drie dagen louter hoogtepunten voor jacht- en natuurliefhebbers

Algemeen

HUBANA 2021 Jagderlebnistage bij Schloss Lembeck

NÜRNBERG (D) - De HUBANA Jagderlebnistage is een van de eerste beurzen dit jaar. De beurs wordt gehouden in de open lucht, van 10 tot en met 12 september, bij Schloss Lembeck in Dorsten, in Noordrijn-Westfalen, vlak over de grens. Meer dan zeventig exposanten laten kwalitatief hoogwaardige producten en de laatste trends op jachtgebied zien. Er zijn lezingen, afwisselende roofvogeldemonstraties en bezoekers kunnen een schietsimulator proberen. En bij het live cooking worden de lekkerste wildgerechten bereid.

Jachtliefhebbers mogen de HUBANA Jagderlebnistage dan ook niet missen. Tickets zijn vanaf nu te koop.

Wasserschloss
De hygiënemaatregelen in verband met corona zullen strikt worden gehanteerd om met het indrukwekkende Wasserschloss Lembeck als decor veilig te kunnen beleven. De nieuwste jachtproducten zijn er te vinden, uit te proberen en ook te verkrijgen. De bijzondere sfeer van de jachtdagen wordt mede bepaald door de luxueuze pagodetenten in het park van Schloss Lembeck staan. Bekende exposanten staan er met de laatste trends en beste klassiekers.

Het bedrijf Zeiss neemt telescopische kijkers, verrekijkers en richtkijkers mee. Zeiss laat ook de eerste warmtecamera, de DTI 3/35, zien. Blaser is aanwezig met hun bekende merken Mauser, Sauer, Liemke en Minox. Bijzonder is ook het repeteergeweer van Benelli. RWS heeft haar kogels voor korte lopen geperfectioneerd. Liefhebbers weten zeker ook de stand van Swarovski Optik te vinden. Daar laat het beroemde bedrijf de verrekijker EL Range met een heuse tracking assistant zien. Een andere hoogtepunt is de komst van Waimex jacht- en sportwapens met hun Steel Action repeteergeweer met GRS-schacht.
Voor handelaren is er een speciale sectie: Jagdwelt24. Daar kunnen bezoekers merkproducten proberen, testen en kopen. Met meer dan zeventig exposanten is er voor iedereen altijd wat bij.

Schietstand
In een speciale schietstand, op een kleine 10 minuten van Schloss Lembeck, kunnen ze diverse jachtgeweren testen. Daarnaast biedt Schießkino Dasch de mogelijkheid om digitaal en zo realistisch mogelijk te trainen met het schieten met jachtgeweren en buksen. Op deze manier kunnen jagers hun schietvaardigheden nog verder verbeteren.

Er is ook veel te beleven bij de activiteitensectie op het beursterrein. Op het programma staan onder meer een jachthonden- en roofvogelshow, artillerieacties en jachthoorngroepen. Iets rustiger - maar zeker niet minder spannend - is het op het grote podium. In samenwerking met de medewerkers van ‘Jäger‘ zijn er bijeenkomsten met en lezingen door jachtdeskundigen. Een thema dat onder meer wordt behandeld, is loodvrije munitie. Wat verder aan bod komt, is het op de kaart zetten van hertenvlees, jachtbenodigdheden, nachtzichtkijkers, warmtecamera’s en een lezing over geluiddempers.

Beginnende jagers
Interessant voor kersverse jachtliefhebbers is de lezing over alles wat beginnende jagers als basisuitrusting nodig hebben. Daarnaast zijn er jachtverenigingen die een eigen informatiestand hebben of anderszins een nuttige bijdrage leveren. Denk daarbij aan de Duitse vereniging voor beroepsjagers, de Duitse vereniging van jachtgeweerfabrikanten en het gezelschap van wapenhandelaren.

Het jachtthema is natuurlijk verbonden met lekker eten. HUBANA Jagderlebnistage springt daar op in. Bezoekers leren tijdens live cooking en culinaire workshops de fijne kneepjes om de lekkerste wildgerechten zelf te bereiden. De gerechten zijn ook direct te proeven bij de stand van ‘Wilden Heinrich’.
Ook voor jonge bezoekers is er van alles te doen en te beleven. Dierfiguur schminken, veel activiteiten rondom het thema milieu en bos en een bezoek van mascotte Hubsi het Hert.

Op zaterdag 11 september is het koopzaterdagavond. De beurs is dan, inclusief de stands, geopend tot 21.00 uur. ’s Avonds wordt Schloss Lembeck spectaculair aangelicht. Muziek wordt verzorgd door de band Wonder Brass.

Kortingscode
Tickets zijn alleen online en in beperkte oplage verkrijgbaar via www.hubana.events. Op de website is ook het volledige programma te zien. Lezers van deze krant krijgen met kortingscode ‘HUBANA21NL’  20 procent korting op de entreeprijs.

www.hubana.events