’t Zunneke kan blijven stralen

HAARLO - Ruim vijf jaar geleden dreigde de kinderopvang uit Haarlo te verdwijnen en is het huidige bestuur, bestaande uit ouders van kinderen die destijds naar de opvang gingen, de uitdaging aangegaan om Kindcentrum ’t Zunneke voor het dorp te behouden.

Met trots kunnen ze nu zeggen dat dát samen gelukt is. De intentie was om dit één jaar te doen. Omdat de taken voor het bestuur steeds verder toenemen, is er de afgelopen maanden door het huidige bestuur gekeken naar andere mogelijkheden om de toekomst van ’t Zunneke zeker te stellen en in te vullen zonder hierbij de eigenheid van ’t Zunneke te verliezen.

Een vereiste voor de toekomst van ‘t Zunneke is dat de kinderopvang hier in het dorp blijft en daarbij gebruikmaakt van de kracht en de kwaliteit van het dorpse leven. Continuïteit voor het dorp, de Haarlose kinderen en het team. Het huidige bestuur draagt de leiding en het ondernemerschap voor ’t Zunneke over aan kindercentrum Oqido.

Oqido biedt kinderopvang in Rekken en Eibergen en tevens BSO in Eibergen. Net als ’t Zunneke zijn dit kleine en krachtige locaties met een overtuigd dorps karakter. Daarbij biedt Oqido een professioneel beleid en ondersteuning aan deze locaties, zonder de eigenheid van de locatie uit het oog te verliezen. De leidsters en ouders hebben inmiddels kennisgemaakt met Sara Nijenhuis, eigenaar van kindercentrum Oqido. Samen kan nu verder worden gewerkt aan een mooie toekomst voor ’t Zunneke.