Gastvrouw Henny Veenstra, met Ekie Voorburg (r). Foto: PR
Gastvrouw Henny Veenstra, met Ekie Voorburg (r). Foto: PR Copyright 2009

Nieuwe start inloopochtenden
't Dorpshuis Ruurlo

RUURLO - Veel gehoorde vragen in corona-tijd zijn: 'Heb jij hem al gehad?' en 'Wanneer ben jij aan de beurt?' Maar ook 'Weet jij wanneer ’t Dorpshuis Ruurlo weer begint met de inloopochtenden?'

Op de laatste vraag kan nu een antwoord gegeven worden. Het bestuur van ’t Dorpshuis Ruurlo heeft besloten de inloopochtenden vanaf dinsdag 7 september weer te hervatten. Goed nieuws dus voor de bezoekers die de ontmoetingen en activiteiten zolang gemist hebben omdat 't Dorpshuis lange tijd moest dicht blijven vanwege corona. Zolang het virus nog niet volledig is uitgebannen en om de gezondheid voor de bezoekers en gastvrouwen niet onnodig in gevaar te brengen, is er echter wel sprake van een aantal aanvullende regels en voorwaarden om de ochtenden te kunnen bezoeken. Zo dienen bezoekers zich verplicht van tevoren telefonisch aan te melden via tel. 06 13917062 en moeten dan elke week opnieuw kiezen voor òf de dinsdagochtend òf de vrijdagochtend. Het maximumaantal bezoekers per ochtend is acht. De aanmeldtijden zijn zowel op maandagavond als op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

Bij de aanmelding wordt aangegeven dat de bezoeker volledig gevaccineerd dient te zijn en dat een bewijs van vaccinatie bij binnenkomst van de inloopochtend getoond dient te worden aan één van de gastvrouwen. Bij de ingang dienen handen gedesinfecteerd te worden. Helaas kunnen spelletjes, kranten en tijdschriften nog even niet gebruikt worden. De start van het Handwerkcafé laat nog even op zich wachten. Via de website www.dorpshuisruurlo.nl kan men op de hoogte blijven van de actuele situatie. Ondanks de noodzakelijke extra regels en voorwaarden meent 't Dorpshuis Ruurlo door deze heropening de bezoekers een fijne en gezellige ontmoetingsochtend te kunnen aanbieden. Uiteraard hoopt men ook dat deze voorwaarden over niet al te lange tijd niet meer nodig zullen zijn.

Nieuwe gastvrouwen 
en -heren
Voor de inloopochtenden komt 't Dorpshuis Ruurlo graag in contact met mensen die het leuk vinden om bezoekers een fijne en gezellige ochtend te bezorgen. Daarvoor ontvangt men de bezoekers op een dusdanige manier dat ze zich welkom en op hun gemak voelen. Men zorgt voor een kopje koffie of thee en maakt tijd voor een praatje. Uiteraard gaat men  vertrouwelijk om met de verkregen informatie.

De start
van het
Handwerkcafé
laat nog even
op zich
wachten

Men werkt altijd samen met een andere gastheer of –vrouw. Om een goede binding met de bezoekers te behouden vragen 't Dorpshuis Ruurlo dat men bereid is minimaal één keer per maand een inloopochtend te begeleiden. Uiteraard volgt na aanmelding nog een intake ter kennismaking. Voor meer informatie: zie www.dorpshuisruurlo.nl of bel tel. 06-13917062.