Geluidsreductie voor schietbaan Ruurlo

Meer tijd voor aanpassingen aan strengere eisen

RUURLO - Gemeente Berkelland werkt mee om de schietbaan in Ruurlo de gelegenheid te geven om alsnog geluidwerende voorzieningen te realiseren. Daartoe wordt de termijn waarbinnen de schietbaan moet voldoen aan de strengere eisen middels een planologische procedure met twee jaar verlengd. 

Door een wijziging van het Activiteitenbesluit moet de schietbaan in Ruurlo voldoen aan strengere geluidsnormen dan door de gemeente is toegestaan in de vergunning uit 2009. De huidige eigenaar is gestart met aanpassingen om aan de nieuwe normering te voldoen. Het lukte echter niet om deze aanpassingen tijdig door te voeren en nu al aan de nieuwe normering te voldoen. 

De eigenaar heeft daarom een verzoek om het opleggen van maatwerkvoorschriften ingediend en gevraagd om een overgangstermijn tot en met 31 december 2023. De eigenaar heeft de plannen met de buurt besproken. In het door Berkelland te publiceren besluit legt de gemeente de gevraagde maatwerkvoorschriften op en staat een geluidsnorm tot maximaal 55 dB(A) toe. In dit besluit wordt daarbij een overgangstermijn tot en met 31 december 2023 opgenomen.