Voor de altijd goedlachse Sandra ter Bogt is de sfeer in de bakkerijwinkel van essentieel belang. Foto: Jan Hendriksen

Voor de altijd goedlachse Sandra ter Bogt is de sfeer in de bakkerijwinkel van essentieel belang. Foto: Jan Hendriksen

Sandra ter Bogt 25 jaar werkzaam in bakkerswinkel

Algemeen

Sandra ter Bogt
25 jaar werkzaam in bakkerswinkel

Ruurlose filiaalleidster Bakkerij Oude Wesselink altijd goedlachs

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Bij Bakkerij Oude Wesselink is de lach nooit ver weg. Zeker niet bij Sandra ter Bogt. De geboren en getogen Ruurlose is volgende week precies 25 jaar werkzaam in de bakkerijwinkel aan de Dorpsstraat. Eerst als medewerkster van Bakkerij Hartman en sinds 2008 als filiaalleidster van Bakkerij Oude Wesselink uit Lichtenvoorde. 

Voordat ze in 1996 bij Hemmie en Corrie Hartman als jongste ‘winkelmeisje’ in dienst trad had Sandra al wat ervaring opgedaan bij Bakkerij Jansen in Barchem. Voor de altijd goedlachse Ruurlose is de sfeer in de bakkerijwinkel van essentieel belang. En dat probeert ze ook over te brengen op haar collega’s. En dat lukt haar prima is de persoonlijke ervaring. “Natuurlijk gaat het om de producten die we in de winkel verkopen. Het brood, banket, chocolade en het ijs moeten van kwaliteit zijn. Die worden dagelijks in alle vroegte vanuit Lichtenvoorde aan de Ruurlose vestiging van Hugo Jansen en Nancy Bruntink geleverd. En dan komen wij in actie. En in het verlengde van die kwaliteit proberen wij de producten met een lach en liefde aan onze klanten te verkopen”, zo verklaart de jubilaris. 

‘En die geur,
hè? Die is
altijd goed’

Sandra ter Bogt komt niet uit een bakkersfamilie, maar vond brood altijd al een mooi product. “Iedereen eet brood. En die geur, hè? Die is altijd goed. Wat zeggen mensen als ze ‘s ochtends bij de bakker komen? Wat ruikt het toch lekker. Dat is waar je het voor doet, dat je een mooi product in de winkel hebt liggen dat mensen graag meenemen. Dat je trots bent om het te verkopen. En dat probeer ik ook over te brengen op ook onze jongste medewerksters.”

Assortiment
In al die 25 jaar heeft Sandra het assortiment aan brood, banket en chocolade flink zien groeien. “En sinds drie jaar verkopen we in de zomer ook ijs”, zo verklaart ze. De ‘IJsmeisjes van Oude Wesselink’ is inmiddels dan ook een gevleugelde term in Ruurlo. Mede daardoor kwam Sandra op het idee om drie jaar geleden twee voormalige kerkbanken uit de Protestantse Dorpskerk te kopen en die voor de winkel te plaatsen. Ze vormen nu een zitplaats voor mensen die een ijsje verorberen of een kopje koffie ‘To go’ hebben gekocht in de winkel.

Mondiger
Natuurlijk is brood nog altijd de basis van de bakkerijwinkel. Sandra: “Maar het aanbod is veel gevarieerder evenals de klanten die in de winkel komen. Die zijn in die 25 jaar mondiger en kritischer geworden. Ik heb nu inmiddels de tweede generatie Ruurloërs in de winkel. De midden-twintigers kwamen destijds namelijk aan de hand van hun moeder/vader in de winkel.”

Commissielid
Uit haar functie als filiaalhoudster van Bakkerij Oude Wesselink heeft Sandra ter Bogt zitting in de Reurlse Winterdagcommissie die onder auspiciën van de Ruurlose Ondernemers Vereniging (ROV) al vele jaren midden december de Reurlse Winterdag organiseren. “Hopelijk kunnen we dit jaar weer een reguliere editie draaien”, zo besluit Sandra met haar kenmerkende glimlach haar ‘verhaal’.