Veertig kinderen werden zaterdagmiddag tijdens het Barchems Feest bij De Heksenlaak vermaakt met een zeskamp. Foto: PR

Veertig kinderen werden zaterdagmiddag tijdens het Barchems Feest bij De Heksenlaak vermaakt met een zeskamp. Foto: PR

‘Hopelijk volgend jaar weer met optocht, feest/cabaretavond en ‘völle’ glazen bier’

Algemeen

Succesvol aangepast Barchems Feest

Door Jan Hendriksen en Bert Dinkelman

BARCHEM – Dat het Barchems Feest er dit jaar weer anders dan anders uit ging zien wegens corona was in aanloop naar het feest evenals vorig jaar al snel duidelijk. Toch werd het aangepaste programma een succes.

Dat het feest zondag 22 augustus werd ‘afgetrapt’ met een oecumenische openluchtdienst op het Dorpsplein is inmiddels een mooie traditie. Zestig ‘kerkgangers’ waren er aanwezig bij de openluchtdienst op het Dorpsplein, die werd geleid door Jaqueline Dop en Gerry te Walvaart. Het thema van de dienst was dit jaar ‘zout’. Vorige week woensdag- en donderdagmiddag was er in dorpshuis ‘t Onderschoer een speciaal programma voor de Barchemse senioren. De bekende cabaretier Ernest Beuving uit Lochem was de hoofdact op deze middag. Met een gezellig etentje waren de twee uitverkochte middagen een groot succes. 

Zelfs in coronatijd stond er wat nieuws op de agenda tijdens het feest. Vrijdagavond was het namelijk de vuurdoop voor Erica Kok en Bert Dinkelman met de eerste Barchemse Muziekbingo. Ruim 250 mensen hadden zich aangemeld voor de bingokaarten. Deze had men nodig voor het aankruisen van de muzieknummers die ‘s avonds ten gehore kwamen. Om 23.40 uur kwam de winnaar uit de bus. Een speciale prijzenwagen bezorgde de prijzen direct en iedereen kon dit live volgen via een zoom-verbinding. Een leuke activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is. Zaterdag was er een fietstocht die startte bij dorpshuis ‘t Onderschoer en na 35 kilometer finishte bij Recreatiecentrum De Heksenlaak in Zwiep. Hier had HIB (Horeca In Barchem) lekkere menu’s samengesteld voor de tachtig deelnemers.

Zeskamp
De veertig kinderen werden zaterdagmiddag bij De Heksenlaak vermaakt met een zeskamp. De zeskamp werd georganiseerd door het jeugdbestuur van Vereniging Contact Barchem. Al met al een flink aangepaste editie dit jaar van het Barchem Feest zonder de optocht, een feest/cabaretavond en de volksspelen. Geslaagd, maar de organisatoren hopen toch dat men volgend jaar Arie Ribbers weer kan nazingen uit het lied ‘In Barchem kan alles’, namelijk de woorden ‘Met optocht, feest/cabaretavond en völle glazen bier.’

Voor foto’s: zie de Facebook- en Instagrampagina van het Barchems Feest.