Bezoekerscentrum ‘Het Filter’ van de voormalige rioolwaterzuivering Kronenkamp. Foto: Rob Weeber
Bezoekerscentrum ‘Het Filter’ van de voormalige rioolwaterzuivering Kronenkamp. Foto: Rob Weeber

Natuurpark Kronenkamp geopend tijdens Open Monumentendag

Algemeen

NEEDE - Het tweede weekend in september staat al sinds 1987 in het teken van de Open monumentendag. Tijdens deze dagen kunnen bezoekers gratis Nederlandse monumenten bezoeken. Daarnaast worden tal van festiviteiten georganiseerd, zoals tentoonstellingen, fietsroutes, wandelingen et cetera. In Neede is het Natuurpark Kronenkamp een van de monumenten die tijdens het weekend de deuren openzet. Op zondag zijn belangtellenden welkom. 

Door Rob Weeber

Bezoekers van het Natuurpark Kronenkamp kunnen een rondleiding over het park krijgen met daarbij het boeiende verhaal over de bijzondere, historische plek. Daarnaast biedt het bezoekerscentrum ‘Het Filter’ de permanente tentoonstellingen van de Canon Neede en de Vleermuisexpositie. Ook kan men daar een lekker kopje koffie drinken.

Landelijk thema van de Open Monumentendag is ‘Mijn monument is jouw monument’. De organisatie wil hierbij aangeven dat gastvrijheid voor iedereen centraal staat. Die inclusieve gedachte past volgens het natuurpark uitstekend bij het imago dat het park wil uitstralen. Het gemeentelijk monument staat midden in de samenleving en is van en voor iedereen.

Natuurpark Kronenkamp is tijden de Open Monumentendag geopend op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Parkeerplaats is ruimschoots aanwezig.