Kunstplein bij de Lebbenbrugge gaat toch niet door

Algemeen

BORCULO -  Vol vertrouwen dat men op tijd terug kon naar het ‘oude normaal’, stuurde het bestuur van Kunstkring BArt alle deelnemers van het Kunstplein op 9 juli nog een mail met een herinnering aan de plaats van handeling, de tijdstippen en de algemene voorwaarden. 

Nog steeds met enig vertrouwen wachtte het bestuur de persconferentie rond de coronamaatregelen van 13 augustus af. De organisatie koesterde nog enige hoop dat de versoepelingen die 19 september in zouden gaan, verschoven zouden worden. Het Kunstplein zou een week eerder, op 11 en 12 september geopend zijn. Op 16 augustus kwam het bericht van de gemeente Berkelland over hoe de regels te hanteren.

Het Kunstplein zou door mogen gaan, maar uitsluitend onder de volgende voorwaarden: ……
En toen volgde de reeks voorwaarden die ook op de site van de rijksoverheid te lezen is, plus nog een aantal vereisten. Zo zou er een hekgeplaatst moeten worden rondom het hele terrein van de kunstpleinlocatie, boerderijmuseum De Lebbenbrugge.
Hoezeer het bestuur het ook betreurt; vanwege de inmiddels beperkte voorbereidingstijd, het grote aantal verplichtingen en beperkingen en de beperkte capaciteit om aan de voorwaarden te kunnen voldoen (veel van de BArtleden zijn namelijk ook deelnemers), heeft men alsnog moeten besluiten dat het Kunstplein helaas niet door kan gaan.

De kunstwandelroute blijft gewoon voor iedereen toegankelijk. Routeboekjes zijn tot en met 12 september verkrijgbaar bij het Boerderijmuseum De Lebbenbrugge en bij de Berkellandse VVV-/TIP kantoren. Na 12 september worden de kunstwerken weer verwijderd.