Ton Oostveen. Foto: PR

Ton Oostveen. Foto: PR

Herdenkingsdienst voor frater Ton Oostveen

Algemeen

BORCULO – In de rooms-katholieke kerk Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming’ aan de Steenstraat 26 in Borculo is er op zaterdag 11 september om 19.00 uur een speciale gebedsviering voor frater Ton Oostveen.

Frater Ton Oostveen kwam begin dit jaar onverwacht te overlijden, in de coronatijd. Maar weinig mensen konden daardoor bij zijn afscheid zijn. Omdat hij voor velen van grote betekenis is geweest, wil men hem met een mooie herdenkingsdienst alsnog danken en memoreren. Frater Ton Oostveen ging al jong naar Kenia om les te geven aan een technische school in Mawego. Hij was daar twee jaar om iemand te vervangen. Hij organiseerde veel op spel- en sportgebied voor jongeren en zo ontdekte Ton het jeugdwerk. Terug in Nederland werd hij groepsleider op de Leostichting. 

Kenia bleef echter trekken en hij keerde terug om er als jongerenwerker aan de slag te gaan in Kisii. Vanwege hartklachten moest hij echter terug naar Nederland. Na een hartoperatie en een revalidatieperiode keerde hij terug naar Kenia en ging hij in Kisumu werken in het Pandipieri-project, de naschoolse opvangen van straatkinderen. Toen hij weer opnieuw hartklachten kreeg is hij definitief teruggekeerd naar Nederland. Ton Oostveen ging toen aan de slag als jongerenpastor op de Leostichting en zette zich in voor het jeugd en jongerenwerk. Ook in de parochie was hij op diverse fronten actief, zoals in de liturgie, missiewerk, ziekenhuispastoraat, bezoekwerk en als mede grondlegger van het Brede Dak in Zutphen. Oostveen was inmiddels ook een geschoolde zen-meester geworden en verzorgde zen-meditatie. Jarenlang was hij de inspirator van en voor velen. In een herdenkingsdienst wil men hem alsnog herdenken. Het zal een speciale viering worden met muziek, liederen, maar ook met gebeden, gedichten door Ton Oostveen geschreven.

Pelgrim
Op 11 september komt men samen om stil te staan bij zijn levensweg als pelgrim: ‘In Liefde, samen onderweg’. Familie, confraters, vrienden, oud-collega’s en ook mede-parochianen zijn van harte welkom om deze herdenkingsdienst bij te wonen. Na afloop is er koffie en gelegenheid om na te praten. Uiteraard houdt men rekening met maatregelen die het RIVM op dat moment nodig acht. Als men de dienst wil bijwonen, dan moet men dat laten even weten. Dat kan door een e-mail te sturen van de parochie: info@parochie-borculo.nl. Graag aanmelden voor woensdag 8 september. Voor meer informatie: tel. 06-47116409.