Gerard Wesselink bespeelt het Holtgräve orgel. Foto: PR.

Gerard Wesselink bespeelt het Holtgräve orgel. Foto: PR. 

Gerard Wesselink geeft orgelconcert in de Dorpskerk

RUURLO – Gerard Wesselink speelt zaterdag 7 augustus op het kerkorgel tijdens de Open Kerk in de Dorpskerk van Ruurlo. Het concert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een half uur.

Gerard Wesselink is de eerste organist van de Dorpskerk. Daarnaast speelt hij ook tijdens de kerkdiensten in de Oude Helenakerk in Aalten. De Ruurloër speelt al vanaf zijn dertiende jaar. Hij speelde onder meer op het orgel in Haarlo en de voormalige Gereformeerde Kerk De Hoeksteen in Barchem. Ook begeleidt hij koorzang. 

Op 7 augustus brengt hij onder meer muziek van Bach. Het orgel in de Dorpskerk werd gebouwd in 1840 door Johannes Heinrich Holtgräve. Het is een orgel met hoofdwerk en onderpositief en aangehangen pedaal met omvang van 1,5 octaaf. Kenners spreken over een orgel met een ‘heldere zangrijke klank’. De entree tijdens de Open Kerk is gratis, ook al wordt er wel gerekend op een vrijwillige bijdrage waarmee de kosten kunnen worden gedekt. De Dorpskerk is open van 14.00 tot 16.30 uur waardoor iedereen in de gelegenheid is om in de zo prachtig verbouwde kerk rond te wandelen en aan de hand van een beschrijving op zoek te gaan naar een aantal bijzondere kenmerken van het zevenhonderd jaar oude gebouw. In de stiltehoek kan men even alleen zijn en een kaarsje branden.