Stichting Fonds 2013 keert 21.200 euro uit

Algemeen

BORCULO - De Stichting Fonds 2013, opgericht na de verkoop van de Stichting Centrale Antenne Inrichting Borculo (SCAI), heeft een bedrag van 21.200 euro toegekend aan aanvragen voor projectbijdragen en evenementenbijdragen. Deze werden behandeld in de vergadering van 8 juli. Het hoogste bedrag, 10.000 euro, gaat naar VV Reünie. Eén aanvraag werd afgewezen, omdat deze niet aan de voorwaarden voldeed.

Vanwege de nog altijd geldende coronabeperkingen waren er slechts zes aanvragen voor een evenementenbijdrage. Hiervan kwam er één te vervallen: de lichtroute tijdens het septemberfeest gaat niet door. De volgende aanvragen zijn gehonoreerd met een bijdrage van 300 euro:
- De nationale herdenking van St. Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo
- Spelmiddag voor de jeugd op 12 juni van Sportclub Haarlo
- 49ste fietsvierdaagse Borculo van 20 t/m 23 juli georganiseerd door Toeristische Informatie Borculo
- Diverse activiteiten op 2 en 3 juli georganiseerd door Stichting Zomerfeesten Haarlo
- Houtdorp Haarlo 2021 op 19 t/m 22 juli.

Projectaanvragen
V.V. Reünie kan de hoogste bijdrage tegemoet zien voor het verduurzamen van de kleedkamers met de vervanging van het asbest dak door een geïsoleerd stalen dak, het plaatsen van zonnepanelen en een geoptimaliseerde regeling van de radiatoren. De kosten van het hele project bedragen 72.300 euro. Stichting UNO’21 krijgt een bijdrage van 5.000 euro voor de aanschaf van nieuwe ballen en trainingsmaterialen (kosten ruim 11.000 euro). Zorgboerderij de Scholte is 3.000 euro toegezegd voor de aanschaf van een duo-fiets, die een kleine 9.000 euro kost. KV Olympia ‘22 is 600 euro toegekend voor het realiseren van een jubileumblad voor het 100-jarig bestaan, kosten ruim 1.600 euro. Buurtvereniging Heer Rudolfstraat krijgt een bijdrage van 450 euro voor de 1250 euro kostende aanschaf van vlaggen voor het septemberfeest en “rouw en trouw”. Verder krijgt Geesterens Belang 350 euro voor de aanschaf van een geconditioneerde AED buitenkast, die de oude niet afsluitbare binnenkast vervangt.

Sinterklaas
Stichting Borculo, Sint-Nicolaasstad zal de aankleding van de binnenstad en de intocht van Sint-Nicolaas in Borculo gaan verzorgen. Voor de aankleding van de binnenstad werd een onvolledige aanvraag ingediend, maar deze is toch behandeld. Dit kinderfeest wordt gezien als een jaarlijks terugkerend evenement dat zal worden gehonoreerd met 300 euro.
Nieuwe aanvragen ,moeten voor 1 oktober worden ingediend. Aanvraagformulieren kunnen worden opgehaald op het kantoor aan de Hessnstraat 20 in Borculo of worden gedownload van onderstaande website. Daar zijn ook de voorwaarden te vinden.


www.fonds2013.nl