Gerrie van der Horst zingt en speelt op 31 juli vanaf 15.00 uur in de Dorpskerk. Foto: PR

Gerrie van der Horst zingt en speelt op 31 juli vanaf 15.00 uur in de Dorpskerk. Foto: PR

Gerrie van der Horst speelt en dicht tijdens Open Kerk

Algemeen

RUURLO – Op zaterdagmiddag 31 juli kunnen bezoekers van de Open Kerk in de Dorpskerk van Ruurlo genieten van de veelzijdige muzikale kwaliteiten van Gerrie van der Horst. Zij laat die horen met zang, orgelspel en ook bespeelt zij de vleugel in de Dorpskerk. Muziek wordt afgewisseld met door haarzelf geschreven gedichtjes.

Voor velen is Gerrie van der Horst geen onbekende. De Ruurlose zong in koren, maar ook solo. Zij volgde een opleiding als cantor, waarna zij ook een rol kreeg als koorleider/dirigent. Door de studie voor dirigent kwam de piano op haar pad. Om ook het bespelen van een kerkorgel onder de knie te krijgen nam zij les bij Ger van Poppel in Lochem. Zij begeleidt nu regelmatig de gemeentezang tijdens de kerkdiensten in de Dorpskerk. Kortom, haar leven staat in het teken van de muziek en zij ontwikkelt zich daarin nog steeds.
Zaterdagmiddag 31 juli is Gerrie van der Horst vanaf 15.00 uur te horen in de Dorpskerk. Het concert duurt ongeveer 30 minuten. De kerk is al vanaf 14.00 uur open om iedereen de gelegenheid te geven de kerk te bezichtigen. Natuurlijk is het ook mogelijk gewoon even stil te zijn in de kerk of een kaarsje te branden. De Open Kerk sluit om 16.30 uur. De entree is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
In 2018 werd het interieur van de zevenhonderd jaar oude kerk ingrijpend vernieuwd. Flexibiliteit in de indeling was daarbij het uitgangspunt. Daardoor is de kerk nu geschikt voor een breed gebruik, van concerten tot modeshows en van lezingen tot filmvoorstellingen. En natuurlijk nog steeds voor kerkdiensten op de zondagmorgen. Het is een zevenhonderd jaar oude en toch zeer eigentijdse kerk.