Bas van Petersen is de bedrijfsleider van Alldeco in Lochem. Foto: Rudi Hofman

Bas van Petersen is de bedrijfsleider van Alldeco in Lochem. Foto: Rudi Hofman 

Voor alle plaatmaterialen kan interieurbouwer voortaan terecht bij Alldeco

LOCHEM - De naam Alldeco doet bij veel Lochemers ongetwijfeld een belletje rinkelen. In de wereld van de interieurbouw was Alldeco, dat in het verleden lange tijd in Lochem was gevestigd, een begrip. Sinds 1 januari 2021 opereert op Aalsvoort een nieuw bedrijf onder dezelfde naam. Dit Alldeco is net als zijn voorganger toeleverancier voor interieurbouwers, maar staat daar geheel los van. “De Legit Forum Groep waaronder wij vallen heeft de naam Alldeco opnieuw in de markt gezet”, zegt bedrijfsleider Bas van Petersen.

Door Rudi Hofman

Vraag de bedrijfsleider hoe Alldeco het beste is te omschrijven en zijn antwoord luidt: “Alldeco is een toeleverancier in decoratieve en constructieve plaatmaterialen voor de professionele interieurbouw.” Feitelijk komt het erop neer dat het bedrijf alle plaatwerk voor maatwerkmeubels zoals kasten, balies en keukens levert waarmee interieurbouwers op locatie aan de slag kunnen.
Het klantenbestand bestaat momenteel voor grofweg negentig procent uit professionele interieurbouwers en de resterende tien procent zijn volgens Bas ‘standbouwers, afbouwers en wandenbouwers’. Streven is hun aandeel op te schroeven naar twintig of misschien wel dertig procent. “Wij hebben alle materialen in huis om onder andere de standbouwer goed te kunnen bedienen. Het is mooi dat we nu ook in deze regio fysiek aanwezig zijn. Wij gaan graag naar onze klanten toe, maar zij zijn hier in Lochem ook van harte welkom. Er komt in het pand nog een showroom. Zo zijn we altijd dichtbij voor onze klanten”, zegt Bas.

Lopik
Alldeco maakt samen met vijftien andere zelfstandige bedrijven deel uit van de in Lopik gevestigde Legit Forum (‘lees de markt') Groep. De vestigingen in Zaandam, Lopik, Den Bosch, Nederweert en Steenwijk doen in hun regio exact hetzelfde als wat Alldeco vanuit Lochem doet. De uit Hengelo (Gld) afkomstige Bas van Petersen vormt in Lochem een team met Vordenaar Frank Scheffer en Marielle van Dorrestein uit Warnsveld. Binnen afzienbare tijd hoopt Bas nog een financieel specialist en een geschikte kandidaat voor de commerciële buitendienst aan te trekken. Laatstgenoemde gaat net als hijzelf klanten bezoeken.
Het rayon van Alldeco beslaat zo'n beetje de volledige Achterhoek inclusief onder meer de gemeenten Berkelland, Bronckhorst - en vanzelfsprekend - Lochem. "We bestrijken de postcodes van 6900 tot 7599”, specificeert de bedrijfsleider het werkgebied. Het magazijn staat in Utrecht. Vandaar uit worden de bestellingen verspreid.

Gerecyclede petflessen
Een van de specialisaties van Alldeco is akoestiek. Tegenwoordig hechten bedrijven en instellingen een groot belang aan ruimtes waarin omgevingsgeluiden zoveel mogelijk worden gedempt en geabsorbeerd. Alldeco beschikt over de kennis en materialen om het optimale resultaat te bereiken. Alle materialen hiervoor biedt het bedrijf aan onder de naam ‘Aangenaam Akoestiek'. PET-vilt vervaardigd van gerecyclede petflessen en isolatiemateriaal gemaakt van gerecycled katoen zijn hier enkele voorbeelden van.
Bas van Petersen hoopt in het voorjaar van 2022 alsnog een vanwege corona uitgestelde officiële opening te kunnen houden van het Alldeco-pand aan Aalsvoort 69A. Hierbij zijn, zo benadrukt hij, naast klanten ook omliggende bedrijven van harte welkom!


alldeco.nl

Bas van Petersen is de bedrijfsleider van Alldeco in Lochem. Foto: Rudi Hofman
Bas van Petersen is de bedrijfsleider van Alldeco in Lochem. Foto: Rudi Hofman