De Achterhookse Folkloredansers dansen weer in de Dorpskerk. Foto: PR

De Achterhookse Folkloredansers dansen weer in de Dorpskerk. Foto: PR

Achterhookse Folkloredansers dansen in
Ruurlose
Dorpskerk

RUURLO - Al meer dan tachtig jaar vermaken de Achterhookse Folkloredansers uit Ruurlo het publiek met dansen en folklore uit de Achterhoek. Zij traden op in binnen- en buitenland, op scholen, campings, in zorginstellingen en op festivals. Op zaterdagmiddag 24 juli dansen ze op 'eigen bodem': in de Dorpskerk van Ruurlo.

De afgelopen tijd kwam er weinig van optredens. Door corona lag alles stil. Het optreden in de Dorpskerk mag de aftrap zijn van een periode waarin de Achterhookse Folkloredansers het publiek weer regelmatig laten genieten van waar ze zelf zoveel plezier aan beleven: de mooie folklore die de Achterhoek te bieden heeft. Drie jaar geleden dansten zij ook in de Dorpskerk. “Nooit eerder dansten wij in een kerk”, zei een van de dansers toen. “Onze klompen klinken prachtig op de stenen vloer in de Dorpskerk. Dit moeten we vaker doen.” Op 24 juli gaat dat dus gebeuren.
Iedereen is welkom, zolang men zich maar aan de coronaregels houdt, dus registreren bij binnenkomst, handen ontsmetten en anderhalve meter afstand houden. Die anderhalve meter afstand zou kunnen betekenen dat het bij een heel grote belangstelling te vol wordt en de deur even dicht gaat. De entree is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken. De Dorpskerk is zaterdagmiddag al vanaf 14.00 uur open om iedereen de gelegenheid te bieden aan de hand van een informatieblad een ‘ontdekkingsreis’ door de kerk te maken. Natuurlijk is het ook mogelijk gewoon even stil te zijn in de kerk of een kaarsje te branden. De Open Kerk sluit om 16.30 uur.