Els Morsink: stoffen fietspad door de Achterhoek. Foto: PR

Els Morsink: stoffen fietspad door de Achterhoek. Foto: PR

Winnaars wedstrijd ‘Ode aan het Berkellandse landschap’ bekend

Algemeen

BORCULO - Wethouder Michael van Neut heeft samen met Culturije de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de creatieve wedstrijd, die gold als aanloop naar de Zomertoer. Vier inzendingen vielen in de prijzen, die van Daniel Brouwer, groep 5 van SBO Diekmaat in Neede, Els Morsink en Heleen Ordelman. 

De prijsuitreiking op maandag 19 juli was meteen de aftrap voor de Zomertoer Berkelland., een activiteitenprogramma voor jongeren van 6 tot 12 jaar. Het loopt van 19 juli tot en met 22 augustus.
De richtlijnen voor de creatieve wedstrijd konden bij een van de bibliotheekvestigingen Oost Achterhoek worden opgehaald. Daarnaast was ook een vrije inzending toegestaan. De jury bestond uit medewerkers van Culturije, de cultuur- en erfgoedpartner van de gemeente Berkelland.
Daniel Brouwer (10 jaar) won een prijs met zijn zelfgebouwde boerderij en door hemzelf geprinte koeien en een paard als onderdeel van zijn mooie maquette. Omdat Daniel zelf op scoutingkamp was, ontving zijn moeder namens hem de waardebon voor een creatieve workshop die hij kan kiezen voor hem en zijn vrienden.
Groep 5 van SBO Diekmaat, Fien, Cheqiel, Lilian, Yannick, Jelke, Adriano, Demi, Jip, Ruben, Esmee, Tim en Kevin, werd door hun juf Jacqueline aan het werk gezet om prachtige weilanden voor blije koeien te maken. Daarmee wionen de leerlingen een creatieve workshop ‘Land-Art’ in het nieuwe schooljaar. Daarin leren ze mooie kunstwerken te maken met natuurlijke materialen.
Els Morsink maakte een collage van stof, haar fietspad door de Achterhoek. Hiervoor ontving ze uit handen van de wethouder en pakket met streekproducten. Heleen Ordelman maakte gebruik van de vrije inzending. Zij won een prijs met haar dronevideo Sunrise. Heleen vliegt met regelmaat over het Berkellands landschap en brengt het prachtig in beeld. Haar prijs werd door dochter Sofie in ontvangst genomen.

Daniel Brouwer: boerderijmaquette.Foto: PR
Groep 5 SBO Diekmaat: weiland met koeien. Foto: PR
Heleen Ordelman: dronevlucht boven Berkelland. Foto: PR