Het jubilerend bruidspaar met erachter de burgemeester. Foto: Rob Weeber
Het jubilerend bruidspaar met erachter de burgemeester. Foto: Rob Weeber

Bruidspaar Renneboom-Hekkelman 60 jaar getrouwd

Algemeen

GELSELAAR - Ze zijn er niet geboren, maar ze wonen er inmiddels al meer dan een halve eeuw en vieren er deze week hun 60-jarig huwelijk. Dirk Renneboom (85) en Ali Renneboom-Hekkelman (83) kwamen beiden van de boerderij in Laren en ontmoetten elkaar in 1955 op een zondagse dansavond bij Stegeman in Laren. Ze trouwden zes jaar later en betrokken een woning in Genne, het buurtschap tussen Zwolle en Hasselt. Dirk doorliep de hbs en behaalde daarna zijn akte aan de kweekschool. Zijn loopbaan begon aan de lagere school in Genne.

Door Rob Weeber

In 1965 verhuisde het gezin naar Hoorn op Terschelling, waar Dirk hoofd van de lagere school aldaar werd. Ook werd daar de jongste dochter geboren. Ze zouden er tot 1970 blijven. Vanwege de scholen voor de kinderen besloten ze het eiland weer te verlaten. “Het gezegde van destijds was dat ‘buitenlanders van de wal nooit gekend wilden worden’,” haalt Dirk aan, “maar dat viel best mee. Uiteindelijk moet je zelf ook laten zien wie je bent. Veel verschil met het vasteland was er niet. Je moest alleen rekening houden met de boot. Verder waren we natuurlijk een geliefd vakantieadres voor vrienden en familie. Ze konden de tent in de achtertuin opzetten.” Het eiland zou ook in latere jaren de favoriete vakantiebestemming van het gezin blijven.

Na Terschelling streken ze in 1970 in Gelselaar neer, waar het echtpaar niet meer weg zou gaan. Dirk is lid van de vereniging ‘Vrienden van de Streektaal veur Lochem en umgeving’. Beide echtelieden mogen nog steeds graag dialect praten, net zoals vroeger thuis op de boerderij. Zaterdag 17 juli wordt vanwege de corona een klein feest voor genodigden gehouden. Het echtpaar kreeg vier kinderen en zeven kleinkinderen.