Trijnie Hoogstrate, Rita Bakker, Mieneke Reurink en Joke Zieverink (vlnr) voor café Florijn. Foto: J. Florijn

Trijnie Hoogstrate, Rita Bakker, Mieneke Reurink en Joke Zieverink (vlnr) voor café Florijn. Foto: J. Florijn

Lotenactie Zonnebloem Geesteren-Gelselaar

GELSELAAR - Via allerlei mediakanalen wordt er al geruime tijd aandacht voor de Zonnebloemloterij gevraagd. De landelijke Zonnebloem-lotenactie, georganiseerd door de Stichting Nationale Zonnebloem te Breda. Hiervoor zijn mooie prijzen beschikbaar gesteld, waaronder geldprijzen tot 15.000 euro, elektrische fiets, laptop iPad, diverse cadeaubonnen en meer. Een lot kost 2 euro; hiervan is een groot deel bestemd voor de plaatselijke afdeling.

Ook dit jaar zullen de vrijwilligers tijdens de lotenverkoop rekening moeten houden met corona. Hoewel landelijk methodes worden voorgesteld, zoals digitaal, online verkoop et cetera kiest de afdeling Geesteren – Gelselaar nog voor de huis-aan-huisverkoop-methode. Mede ook omdat zij het belangrijk vinden om een beetje persoonlijk contact te onderhouden, hetgeen de afgelopen periode voor velen een groot gemis is geweest. Natuurlijk met inachtneming van de geldende coronaregels.

Hoewel het landelijke startsein al in april is gegeven, is hier afgelopen week de verkoop gestart door het aanbieden van een extra groot lot aan Rita Bakker en Jan Florijn van café Florijn in Gelselaar. Het café vormt het hart van Gelselaar waar men van allerlei lekkernijen kan genieten, die door Rita vervaardigd worden. Zij dragen het Zonnebloemwerk een warm hart toe en op deze manier wordt geprobeerd extra aandacht te vragen van de plaatselijke bevolking voor het werk van de Zonnebloem afdeling Geesteren - Gelselaar en hopen dat men door een lot(loten) bij de vrijwilligers te kopen het mogelijk maakt om weer het een en ander te kunnen organiseren. Het afgelopen jaar heeft corona flink roet in het eten gegooid en hebben de vrijwilligers de gasten nauwelijks kunnen bezoeken, bang dat men was voor besmetting. Toch door een bloemetje, kerststol en dergelijke te bezorgen hebben ze laten merken dat ze hen niet waren vergeten. Dat hebben de gasten dan ook erg gewaardeerd.

De vrijwilligers van de afdeling Geesteren-Gelselaar kunnen in de periode vanaf nu tot eind september aan de deur komen om de loten aan de man te brengen. Iedere vrijwilliger deelt zijn eigen tijd in, wanneer het hem/haar het beste uitkomt. De organisatie is al blij met hun vrijwillige inzet hiervoor. De opbrengst van de Zonnebloemloterij maakt het vrijwilligerswerk in de buurt mogelijk. De Zonnebloem zet zich al jaren in voor mensen met een lichamelijke beperking en ouderen, die minder mobiel zijn. De opbrengst van de loterij helpt mee om sociaal isolement tegen te gaan.

Er is wel alweer een activiteit gepland in september en de vrijwilligers hopen dan ook van ganser harte dat dit doorgang kan vinden. Het zou heel fijn zijn, als ze in het nieuwe seizoen ook nieuwe gasten mogen verwelkomen; dit zal nodig zijn om zich als organisatie ook in de toekomst te kunnen blijven inzetten voor deze groep.