Het ‘alternatieve wandelprogramma’ komt vanaf 30 juni op de website www.barchemse4daagse.nl beschikbaar. Foto: Gradus Derksen. .

Het ‘alternatieve wandelprogramma’ komt vanaf 30 juni op de website www.barchemse4daagse.nl beschikbaar. Foto: Gradus Derksen. .

Alternatief wandelprogramma Barchemse4Daagse

Alternatief programma Barchemse4Daagse

Op eigen gelegenheid routes lopen

BARCHEM – Zoals bekend gaat de jaarlijkse Barchemse wandelvierdaagse in verband met de corona maatregelen evenals vorig jaar dit jaar begin juli ook niet door. De organisatoren van de Barchemse wandelvierdaagse stelt in de maand juli echter wel enkele wandelroutes via haar website www.barchemse4daagse.nl beschikbaar, zodat wandelaars dan op eigen gelegenheid toch in de buurt van Barchem kunnen wandelen.

Door Jan Hendriksen

Het gaat hier om enkele routes die de organisatie vanuit de Barchemse4Daagse zelf heeft geselecteerd. Daarnaast promoten de organisatoren het initiatief ‘Barchem Wandeldorp’ waarbij er sinds dit jaar vanaf het Barchemse Dorpsplein een negental bepijlde routes zijn uitgezet met afstanden tussen zes en 24 kilometer die wandelaars op elk moment kunnen lopen. Zelfs al op dit moment komt men wandelaars tegen. Deze routes voorzien duidelijk in een behoefte. Het ‘alternatieve wandelprogramma’ komt vanaf 30 juni op de website www.barchemse4daagse.nl beschikbaar. Op deze manier kunnen wandelaars die graag op de oorspronkelijke datums van de Barchemse 4Daagse 2021 (1-4 juli) rondom Barchem zouden willen wandelen, hier optimaal gebruik van maken. Het is de bedoeling dat de routes de hele maand juli op de website vermeld blijven staan.
De vijftiende editie die voor 2020 gepland stond is daarom nu doorgeschoven naar donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli 2022. Deze ‘nieuwe 15e editie’ zal in 2022 wederom vijftien als extra afstand bevatten naast de bekende dagelijkse afstanden van twintig, dertig, veertig en vijftig kilometer. De start van de inschrijving voor de vijftiende editie vindt vanaf dinsdag 1 februari 2022 plaats.

De Barchemse 4Daagse is een initiatief van de in 2013 overleden Gerrit Arendsen Raedt uit Barchem. In juli 2004 luisterde hij naar een interview bij Radio Gelderland tijdens de Nijmeegse Vierdaagse met de heer De Jong. Dit gesprek bracht hem op het idee om ook zoiets te organiseren in zijn woonplaats Barchem. Belangenvereniging Contact Barchem en wandelsportvereniging Door Oefening Sterk uit Barchem hebben daarna een werkgroep in het leven geroepen om te onderzoeken of in Barchem een jaarlijks terugkerende wandelvierdaagse georganiseerd zou kunnen worden. In een bijeenkomst van de werkgroep met kandidaat-bestuursleden is op 19 april 2005 besloten om de organisatie doorgang te laten vinden en onder te brengen in een stichting die in 2006 de eerste Barchemse4Daagse organiseerde.