LR en PC Ruurlo beschikt sinds 2014 over een perfect geprepareerde all-weather bodem in zowel de springbak en de oefenbak op het terrein van ‘t Windmöllenveld. Foto: Jan Hendriksen, .

LR en PC Ruurlo beschikt sinds 2014 over een perfect geprepareerde all-weather bodem in zowel de springbak en de oefenbak op het terrein van ‘t Windmöllenveld. Foto: Jan Hendriksen, .

75 jaar Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo

Algemeen

Spring- en dressuurwedstrijden ‘t Windmöllenveld

RUURLO – Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo bestaan 75 jaar. Dat had de vereniging dit jaar graag groots gevierd rondom de oprichtingsdatum van 26 juni. Vanwege de nog geldende coronamaatregelen is besloten om de viering van dit jubileum door te schuiven naar een later tijdstip dit jaar.

Door Jan Hendriksen

“Gelukkig zijn vorige week de corona versoepelingen ingegaan en mogen we wel weer echte wedstrijden organiseren. Wij zijn dan ook één van de eerste verenigingen die weer spring- en dressuurwedstrijden houden. En daar zijn we best trots op. We hopen de komende weken dan ook op een grote deelname en een mooie competitie”, zo verklaart een blije en opgetogen voorzitter Gitte Wisselink van Landelijke Rijvereniging (LR) en Ponyclub (PC) Ruurlo. Evenals voorgaande jaren houdt de club in de maand juli spring- en dressuurweekeinden op accommodatie ‘t Windmöllenveld op de hoek van de Hengeloseweg en Rommelderdijk. De springwedstrijden voor paarden in de klasse L, M, Z en ZZ vinden vanaf vrijdagmiddag 2 juli plaats. Zaterdag 3 juli komen paarden eveneens in alle klassen uit en zondag 4 juli in BB en B klassen. Aansluitend komen de pony’s in actie. Zaterdag 10 juli en zondag 11 juli vinden de dressuurwedstrijden in de diverse klassen en categorieën plaats voor zowel paarden als pony’s. De spring- en dressuurwedstrijden vormen tevens de laatste voorselectie voor de Gelderse Kampioenschappen.

Saamhorigheidskarakter
LR en PC Ruurlo kenmerkt zich door een sterke saamhorigheidskarakter waardoor het ieder jaar weer mogelijk is om zulke mooie wedstrijden te organiseren. “Dankzij de vele vrijwilligers wordt dit ieder jaar weer mogelijk gemaakt. Hier zijn we zeer dankbaar voor. Tevens wordt de vereniging ondersteund door talloze Ruurlose ondernemers waardoor we mede nog steeds een gezonde club zijn, ondanks een financieel wat minder jaar in 2020”, zo verklaart Gitte Wisselink. Ook de jaarlijkse narcissenactie onder de Ruurlose bevolking is een goed middel om extra inkomsten binnen te halen, is door de jaren heen wel gebleken. Gitte Wisselink: “We doen deze actie al zeker vijftien jaar en veel van onze leden hebben vaste routes waar ze de narcissenbolletjes verkopen. Er zijn buurten waar zelfs wordt uitgekeken naar de leden die langs de deur komen met narcissen. Het scheelt ook dat we iets verkopen waar je vrolijk van wordt.”

Hoogtepunten
LR en PC Ruurlo kent sportief talloze successen, zowel provinciale als landelijke. Individueel maar ook in verenigingsverband. Hoogtepunten waren onder meer de landelijke verenigingskampioenschappen van de achttallen, eind jaren zestig en begin jaren zeventig van de vorige eeuw.  Toen had de vereniging haar oefenterrein in De Meene. Maar ook organisatorisch waren er hoogtepunten. Zo organiseerde men naast de voormalige jaarlijkse concoursen enkele malen de Gelderse kampioenschappen voor zowel paarden als pony’s, onder meer bij Kasteel Huize Ruurlo en op de terreinen van de familie Neerlaar aan de Borculoseweg.

‘Zonnig’
Voorzitter Gitte Wisselink ziet de toekomst van de vereniging ‘zonnig’ tegemoet. “We hebben gelukkig de laatste maanden weer enkele nieuwe leden mogen verwelkomen. Waaronder diverse jeugdige ruitertjes. En we beschikken over een supermooi oefenterrein,  waar altijd gereden kan worden, weer of geen weer.” LR en PC Ruurlo beschikt namelijk sinds 2014 over een terrein met perfect geprepareerde all-weather bodem in zowel de springbak en de oefenbak, op het terrein van ‘t Windmöllenveld. Dit terrein wordt door een stichting beheerd en wordt door LR en PC Ruurlo van deze stichting gehuurd.