Mees Kappert met zijn zelfgebouwde winnende voetbalstadion. Foto: PR.

Mees Kappert met zijn zelfgebouwde winnende voetbalstadion. Foto: PR. 

Twaalfjarige Mees Kappert uit Ruurlo winnaar weekhoofdprijs landelijke Plus ‘Bricks actie’

Algemeen

RUURLO – Voetballiefhebbers waren de afgelopen weken helemaal in de ban van het Europese Kampioenschap voetbal. Zeker nadat Oranje ‘scoorde’ in de poulefase. Wie ook ‘scoorde’ afgelopen week was de twaalfjarige Mees Kappert uit Ruurlo. Hij won namelijk de landelijke weekprijs van de zogenaamde ‘Bricks actie’ van supermarkt Plus.

Door Jan Hendriksen

Vijf weken lang kon men met de zogenaamde ‘bricks’ een eigen EK voetbalstadion bij elkaar sparen. Daarmee speelde konden de wedstrijden van het Nederlands Elftal nagespeeld worden in het eigen EK stadion. Men kon sparen voor een voetbalveld, compleet met spelers, goals, coaches, scoreborden, tribunes, publiek en nog véél meer.

Scoren maar was het motto. Vijf weken lang kon men ook prijzen winnen. “De wedstrijd was weliswaar landelijk maar je weet maar nooit”, zo was de gedachte van Mees. Wanneer je met de app boodschappen deed had je zelfs kans dat Wolter Kroes in je tuin kwam zingen. Zover kwam het niet in Ruurlo. Maar wanneer je een stopmotion filmpje maakte kon je vijf weken lang iedere week een Nintendo Switch (hoofdprijs), voetbal- of feestpakketten winnen.
Nu houdt Mees niet van voetbal maar wel van Lego en van filmpjes maken. Het filmpje van Mees bestond uit maar liefst 150 foto’s die je dan snel achter elkaar ziet als een soort strip. Buren en familie werden aan het sparen gezet. Van de lego die er al was werd alvast de basis en de omgeving van het stadion gebouwd. In de eerste week werden de eerste producties al gemaakt. Er waren veel hobbels. In het begin had Mees niet veel poppetjes. Er stond echter een Lego team tegenover een Plus team (poppetjes gespaard in een vorige actie), verhaaltjes moesten ingekort worden. 150 foto’s was niet veel. Maar toen er verschillende fotoseries gemaakt waren kon de telefoon van Mees de foto’s niet aan. Er werden opnieuw fotoseries gemaakt, maar nu met de telefoon van zijn zus. “Ondertussen waren we al wel in week vier, maar ja”, vertelt Mees. Er werden maar liefst vier stopmotion filmpjes door Mees ingezonden.

En zie week vijf van de actie had een hele mooie start. Mees las in zijn mail dat hij de Nintendo Switch had gewonnen. Wat was hij trots. Vorige week donderdag was de Nintendo er al met het bijbehorende voetbalspel. Maar goed die blijft in de verpakking. Daar gaat Mees nog iemand anders blij mee maken.

Mees Kappert met zijn gewonnen Nintendo Switch prijs voor de winkel van Plus Stam in Ruurlo. Foto: PR.