Plus Stam gaat door met Westerbork Scholenproject

RUURLO - Het Westerbork Scholenproject Ruurlo krijgt al jaren een grote bijdrage uit de statiegeldactie bij supermarkt Plus in de maanden dat de leerlingen van de achtste groepen van alle basisscholen in Ruurlo en Mariënvelde deelnemen aan de activiteiten van dit project. De nieuwe eigenaar van de Plus wil daar niets aan veranderen.

Deze activiteiten bestaan onder meer uit lessen op school door oorlogsoverlevenden, het bezoek aan synagoge en moskee in Lochem en een bezoek aan Kamp Westerbork in Drenthe. Door corona werd in 2020 alles afgelast, maar dit jaar konden de lessen online worden gegeven. Het is niet uitgesloten dat een aangepast bezoek aan Kamp Westerbork alsnog wordt toegestaan.
Deze statiegeldactie werd jarenlang gesponsord door de familie Kogelman, de vorige eigenaar van de Plus Ruurlo. Na het vroegtijdig overlijden van Thom Kogelman, door heel Ruurlo betreurd, heeft de nieuwe eigenaar, de familie Stam, deze actie overgenomen. Dus als vanouds zijn de ingeleverde retourbonnetjes van de flessen tijdens de maanden april, mei en juni bestemd voor het Westerbork Scholenproject Ruurlo waar de organisatie de familie Stam zeer dankbaar voor is.