De Feestfabriek wilde er 1 mei een groot feest van maken, maar besloot tot uitstel. Foto: Bart Heemskerk

De Feestfabriek wilde er 1 mei een groot feest van maken, maar besloot tot uitstel. Foto: Bart Heemskerk

Startschotgala in Lichtenvoorde gaat op 1 mei niet door

Evenement voor 10.000 bezoekers op De Schans uitgesteld

LICHTENVOORDE - Afgelopen week maakten de gemeente Oost Gelre en de Feestfabriek bekend dat er op zaterdag 1 mei een Fieldlab-experiment plaatsvindt in de Schans onder de naam Startschotgala. De tienduizend tickets voor het evenement waren vorige week vrijdag in ruim tien minuten uitverkocht. Maar afgelopen maandag werd er een streep door gehaald, in elk geval door de datum van 1 mei. Dit testfestival was onderdeel van een serie opschalingstesten van Fieldlab Evenementen; een initiatief van de overheid en de sectoren die zakelijke en publieksevenementen organiseren. Tijdens het Startschotgala zou alles wat in voorgaande onderzoeken van Fieldlab Evenementen is getest op kleinere schaal, gemonitord met een hoger bezoekersaantal.

Een grote festivaltent en het strand van de Schans zouden onderdeel zijn van het decor van het Startschotgala. Daarnaast was het de bedoeling dat bezoekers getrakteerd zouden worden op grandioos vuurwerk, een bak met special effects en een vol programma met diverse artiesten, waaronder Mental Theo, De Paloma's, Høken met de Heinoos, The Dirty Daddies en FeestDJRuud.

Op de website van het Startschot Gala staat het volgende statement: "We krijgen veel vragen met betrekking tot proefevenement ‘Startschotgala'; een Fieldlab evenement welke wij, Feestfabriek Alles Komt Goed BV, mogen produceren en programmeren. We hebben goed contact met Fieldlab Evenementen en gemeente Oost Gelre en volgen alle ontwikkelingen rondom de andere Fieldlabs op de voet. Vanwege de maatschappelijke discussie hebben we besloten om het Startschotgala niet te laten plaatsvinden op 1 mei. We gaan nadenken over de mogelijkheden van dit evenement in de toekomst. Zodra wij hier meer nieuws over hebben brengen wij dit zo snel mogelijk naar buiten. Natuurlijk levert dit besluit de nodige vragen op wat betreft reeds gekochte kaarten. We komen hier spoedig op terug en zullen onze pagina's updaten zodra we nieuws hebben."


www.startschotgala.nl