De knooppuntenroute verbindt Ruurlo, Hengelo en Vorden. Foto: Ivo Hutten
De knooppuntenroute verbindt Ruurlo, Hengelo en Vorden. Foto: Ivo Hutten

Horeca in beweging met promotie fietsroutes

RUURLO/HENGELO/VORDEN - Wat verbindt de Heikamp te Ruurlo, Jansen & Jansen te Hengelo en Grand Bistro de Rotonde? Alle drie de genoemde horeca zien dat de huidige beperkingen steeds lastiger vol te houden zijn voor iedereen, zeker nu het mooie lenteweer langzaam tevoorschijn komt en alleen binnenlandse vakanties zijn toegestaan.

Een mooi afleiding is fietsen en wandelen. VVV’s zijn op het moment gesloten, waardoor zij geen aanbod aan fiets- en wandelroutes kunnen bieden, maar deze prachtige routes zijn er wel!

De horeca kan dit wel in hun To-Go kraam en biedt dit dan ook graag aan. Zowel de teams van De Heikamp, Jansen & Jansen en Grand Bistro de Rotonde merken dat deze vraag groot is.
In goed overleg met VVV Vorden en de bovengenoemde bedrijven kan dit samen worden opgepakt om zo toch deze prachtige regio te promoten. In coronaproof overleg is dit het eerste resultaat: een prachtige knooppuntenroute die de drie woonplaatsen Ruurlo, Hengelo en Vorden verbindt. Op deze wijze steunen zij de lokale VVV’s, kunnen fietsliefhebbers op een veilige manier met hun gezelschap genieten van de mooie landschappen, zijn zij gezond in beweging en kunnen de lokale horeca steunen die worden gepasseerd op de route. Het plan is om te starten met deze fietsroutes en op korte termijn dit aanbod uit te breiden.