Logo van de Zonnebloem. Foto: PR

Logo van de Zonnebloem. Foto: PR

De Zonnebloem waarschuwt voor oplichters aan de deur

De Zonnebloem waarschuwt voor oplichters

REGIO - In de provincie Gelderland gaan de laatste dagen onbekende personen langs de deuren die zeggen dat ze vrijwilliger van de Zonnebloem zijn. Ze zijn met twee of meer en vragen om binnen te komen. Terwijl de een het gesprek gaande houdt, gaat de ander op zoek naar waardevolle spullen. Zonnebloemvrijwilligers maken altijd vooraf een telefonische afspraak.

Er vinden op dit moment geen wervingsacties voor donateurs in Gelderland plaats, laat de Zonnebloem weten. Normaliter hebben de wervers een tablet bij zich, zodat mensen zich direct kunnen registreren als donateur en zullen dus nooit om geld vragen. De wervers dragen altijd officiële legitimatie bij zich. Zij zijn te herkennen aan een grijze jas of hes met het Zonnebloemlogo en zullen nooit vragen binnen te komen.
Mochten er onbekende mensen aan de deur komen en zich voordoen als Zonnebloemvrijwilliger bel dan met de politie: 0900 – 8844. Geef het signalement door, want dan kan de politie ook in actie komen, of bel de lokale afdeling of met het Dienstencentrum op 076 - 564 64 64. Of neem contact op via dienstencentrum@zonnebloem.nl of kijk op www.zonnebloem.nl/werving.