DEO verlengt contract met trainer Dennis Arentsen

BORCULO - Met '12 uit 4' had nieuwbakken trainer Dennis Arentsen begin dit seizoen bij DEO een droomstart. Helaas werd er daarna door corona niet meer in competitieverband gevoetbald. Voor het bestuur van DEO des te meer reden om het contract met de ongeslagen Arentsen met een jaar te verlengen. Het vertrouwen in de trainer met deze gretige selectie, waarmee hij stap voor stap verder kan bouwen, blijft groot. Vorige week werd de contractverlenging ondertekend, onder toeziend oog van voorzitter Andre Baks.


Informatie over tabak- en sigaren-fabrieken gezocht

BORCULO - Van Herman Jansen uit Raalte kregen we een mailtje met de volgende tekst: "Ik ben al vele jaren bezig om alle tabak/sigarenfabrieken op de kaart te zetten. Maar daar voor heb ik uw hulp nodig, om alle gegevens bij elkaar te krijgen. Mijn interesse is wat men weet van vroeger op papier te zetten. Ik weet zeker dat er vroeger in Borculo sigarenfabrieken hebben gestaan. Ik hoop dat lezers mij willen vertellen wat zij daar nog van weten. Ik ben op zoek naar foto's en verhalen, en naar oude sigarenbanden. Alle portokosten vergoed ik." Het adres is Herman Jansen, Schouwenhage 14, 8102VA Raalte, tel. 0572-3573232, e-mail: Wecheltie@ziggo.nl.


Buurtbus weer de
baan op

REGIO - Vanaf maandag 8 maart gaan de buurtbussen van lijn 191 Aalten-Bredevoort-Lichtenvoorde-Ruurlo, en van lijn 194 Aalten-Dinxperlo-Varsseveld-Halle-Zelhem, weer rijden volgens de geldende dienstregeling. In verband met corona zijn maatregelen genomen. De bussen zijn voorzien van een extra luchtfilter en ventilator, er is een scherm tussen chauffeur en passagiers geplaatst en er mogen maar maximaal zes passagiers tegelijk mee.


Thuiscollecte voor Reuma-Nederland

BERKELLAND - ReumaNederland kiest dit jaar door corona voor een thuiscollecte waarbij iedereen gewoon kan collecteren vanaf de bank. Normaal gesproken zouden van 22 tot en met 27 maart ruim 40.000 collectanten langs de deuren gaan, maar nu is die week ieders hulp nodig als thuiscollectant. Door te helpen collecteren strijdt men mee tegen de rem van reuma op de levens van meer dan 2 miljoen Nederlanders.

Met de thuiscollecte kan iedereen met de mobiele telefoon gemakkelijk collecteren in eigen kring. Bijvoorbeeld onder vrienden, familie, de buurtapp of collega’s. Het is een leuke, nieuwe manier, waarbij de collectant precies kan zien hoeveel hij heeft opgehaald. Met de opbrengst maakt ReumaNederland levensveranderend onderzoek en baanbrekende oplossingen voor mensen met reuma mogelijk. Meer informatie lezen en aanmelden kan via www.thuiscollecte.nl.


Vastenactie voor Kenia

KEIJENBORG - De Vastenactie van de parochie HH Twaalf Apostelen ondersteunt een project in het Afrikaanse land Kenia vlakbij de hoofdstad Nairobi in de wijk Huruma.

Giften kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer:NL RABO 0322395100 ten name van Parochie HH Twaalf Apostelen onder vermelding van MOV Vastenactie 2021.