Verbonden op weg naar Pasen

RUURLO - Hoe blijven de mensen met elkaar verbonden op weg naar Pasen? Die vraag is heel actueel in deze coronatijd. De Ruurlose geloofsgemeenschap Sint Willibrordus zoekt naar mogelijkheden om daar onder de huidige omstandigheden inhoud aan te geven. Zo wordt bij alle parochianen voor Aswoensdag, het begin van de vastentijd, een Bezinningsboekje bezorgd voor deze periode van veertig dagen.

"Het is goed stil te staan bij wat we met elkaar belangrijk vinden in het leven. In vrijheid en vrede leven is kostbaar, maar ook onze gezondheid. De veertigdagentijd is de periode dat we ons voorbereiden op Pasen. Nu de wekelijkse liturgische bijeenkomsten, de momenten waarop je elkaar zou kunnen ontmoeten, geen doorgang vinden willen we een andere vorm van verbondenheid creëren", aldus de geloofsgemeenschap. Het boekje heeft dan ook de naam ‘Draad van verbondenheid’, meegekregen.
Voor elke dag van die Veertigdagentijd bevat het boekje een gedicht of gebed over geloof, hoop en liefde. Tevens zit er bij het boekje een kaart met een bemoedigend gedicht. Bedoeld om mee te sturen met een bloemengroet aan iemand, en daarmee een soort van uitnodiging om ook concreet iets te doen.
Het Bezinningsboekje is gratis, maar een gift is altijd welkom. Geloofsgemeenschap Sint Willibrordus Ruurlo is bereikbaar via e-mail info@willibrordkerkruurlo.nl.