Meerdere scenario's voor vijftiende Barchemse 4Daagse

Vervolg van de voorpagina

BARCHEM - Mede vanwege alle onzekerheid rondom corona is de start van de inschrijving voor de Barchemse wandelvierdaagse twee maanden opgeschoven: van de gebruikelijke datum 1 februari naar donderdag 1 april. Eddy Brinkman van de stichting: "Op zich moet drie maanden inschrijfduur (april/mei/juni) voldoende zijn. Hopelijk zitten we dan midden in de vaccinatie en is er meer duidelijkheid hoe alles -letterlijk- gaat lopen."

Brinkman vervolgt: "Om het aantal wandelaars en daarmee de ‘social distancing' te kunnen controleren overwegen we een maximum te stellen aan het aantal wandelaars per afstand. Waarschijnlijk kunnen we dit pas eind februari beslissen op basis van de dan bestaande inzichten.” In het verlengde hiervan is het volgens Brinkman een optie dat een deelnemer bij de verplichte voorinschrijving al een beschikbaar tijdslot uitkiest waarbinnen hij/zij start.
"Afhankelijk van of evenementen tegen die tijd weer mogelijk zijn. Gelukkig kunnen we veel van de voorbereidingen voor de editie van 2020 ‘meenemen' naar 2021. Zo waren de routes al grotendeels uitgezet en wordt het vooral een kwestie van het controleren van deze routes.”
De ‘nieuwe 15de editie' van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli krijgt wederom de vijftien kilometer als extra afstand in aanvulling op de bekende dagelijkse routes van 20, 30, 40 en 50 kilometer. De wandelaars vertrekken vanaf Dorpshuis ‘t Onderschoer.