Over de sporthal

Aan de Gemeenteraad van Berkelland,

Het voorstel om de nieuwe sporthal aan De Meene te willen bouwen, heeft me enorm verrast. Het lijkt me onmogelijk een goede locatie op dit terrein te vinden voor een gebouw van 70 meter lang en 10 meter hoog. Blijkbaar is er ineens grote haast geboden en worden opties voor andere locaties om onduidelijke redenen niet onderzocht.

Als bewoner van de Braam, wil ik u mijn zorgen over de plannen voor de nieuwe Sporthal in De Meene voorleggen. De afstand tussen het zwembadterrein en mijn achtergevel is minder dan 30 meter. Sinds 20 jaar geniet ik van de ruimte en de rust in deze mooie natuur achter mijn huis: het honderden meters ver reikende uitzicht op tuin, plantsoen en bos, veel tuin- en bosvogels. De eekhoorntjes niet te vergeten en de mooie zonsondergangen natuurlijk.

Ik vrees niet alleen voor ons uitzicht en de rust. Met de bouw van deze kolos gaat vast veel natuurgebied verloren, ook zal de bestrating voor toegang en parkeerruimtes nog eens een verdere aanslag op de groene omgeving zijn.

Wat de andere zaken en argumenten betreft, ondersteun ik graag de betreffende brieven van Jan Zappeij en Wim de Vries.

Ik hoop van harte dat de ontstane urgentie de zorgvuldige voorbereiding en de juiste afweging voor de bouw van de nieuwe sporthal niet zal belemmeren. Het moet een gebouw worden waar we als Ruurlose gemeenschap nog heel lang plezier van willen hebben.


John Wokke
Braam 8
7261 HM Ruurlo