Jan Lorsé nieuwe trainer VV Ruurlo

RUURLO - Voetbalvereniging Ruurlo krijgt een nieuwe hoofdtrainer. De vereniging heeft de 43-jarige Jan Lorsé vanaf komend seizoen vastgelegd. De Doetinchemse trainer-coach ziet het als geweldige uitdaging om van VV Ruurlo 1 een stabiel elftal te maken en elke individuele speler naar een hoger niveau te brengen. Dit om gezamenlijk te bouwen aan een mooie toekomst met sportieve uitdagingen.

Jan Lorsé neemt het trainersstokje over van de Ruurloër Wouter Schouten, die de afgelopen vijf seizoenen de eerste selectie van de vereniging onder zijn hoede heeft gehad.
Begin december werd telefonisch het eerste contact gelegd met Jan Lorsé waarna half december een kennismakingsgesprek volgde. Zowel Lorsé als zeker ook de Technische Commissie (TC) van VV Ruurlo vonden dat gesprek inhoudelijk goed en prettig. Vorige week kwam het tot een tweede gesprek waarbij ook aanvoerder Sander Krabben en Niek Sprukkelhorst, in zijn TC-adviserende rol, aanwezig waren. Alle partijen waren enthousiast en zeer positief. “Diezelfde avond zijn we tot overeenstemming gekomen. Jan Lorsé kreeg van de TC de voorkeur boven andere geïnteresseerde kandidaten om deze ambitieuze trainersfunctie in te vullen”, aldus Frank Floris, voorzitter van de Technische Commissie.

Tien jaar ervaring
Jan Lorsé is momenteel actief als trainer bij de eerste selectie van VIOD uit Doetinchem, dat uitkomt in de tweede klasse van de KNVB district Oost. Op het trainersgebied heeft Lorsé al ruim tien jaar ervaring opgedaan. Hij startte als jeugdtrainer bij VIOD en DZC ’68 uit Doetinchem om vervolgens door te stromen naar het hoofdtrainerschap bij Zelos in Zelhem.
Bij VIOD is de Doetinchemmer inmiddels al vijf seizoenen hoofdtrainer. Hij begon er in de vierde klasse. Na twee promoties speelt zijn team nu al voor het derde seizoen in de tweede klasse.
Frank Floris: “We denken in Jan Lorsé een trainer te hebben gevonden die uitstekend bij de spelersgroep én bij onze club past.”