Repair Café Berkelland voorzichtig verder in coronatijd

BORCULO - Het Repair Café Berkelland repareert ook in deze pittige tijden. Maar wel alleen op afspraak, en bovendien mag per bezoek slechts één persoon komen. Deze kan ook alleen maar spullen brengen en ophalen.

Het aannemen van apparaten gebeurt door één persoon. En omdat de afspraken ruim worden ingepland, komen mensen die spullen komen brengen of ophalen elkaar niet tegen. De bezoeker wordt vriendelijk verzocht om de anderhalve-meter-afstand te respecteren én een mondkapje te dragen.
Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin, en keuken- apparaten, het vervangen van horlogebatterijen en het herstellen van defecte Senseo- en Nespresso-apparaten. Repair Café Berkelland heeft inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte- en nieuwe onderdelen. Ook voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkelgrasmaaiers, beitels, gutsen, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen kan men bij het RCB terecht, die deze weer professioneel scherpt.

Belangeloos
Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken, met name voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn in principe gratis. Voor de eventuele onderdelen wordt kostprijs gerekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk.
Voor slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan worden onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.
Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, van maandag t/m zaterdag via tel. 06-57 977 625 of 0545-28 79 15 of via e-mail: repaircafeberkelland@kpnmail.nl.