Bert van Zijtveld ontvangt de Liberale Pluim van Marcellino Kropman (l.) en René Spekschoor (r.). Foto: eigen foto

Bert van Zijtveld ontvangt de Liberale Pluim van Marcellino Kropman (l.) en René Spekschoor (r.). Foto: eigen foto

Liberale Pluim voor Bert van Zijtveld

BERKELLAND - De VVD Achterhoek heeft dit jaar voor het eerst de Liberale Pluim uitgereikt. Die worden jaarlijks landelijk door de VVD toegekend aan een persoon, personen of organisatie die is opgevallen, omdat hij/zij het liberale gedachtegoed uitdraagt, betekenisvol ondernemend is of de gemeente of regio op de één of andere manier op de kaart zet. De Pluimen zijn bedoeld als aanmoediging en erkenning voor de activiteiten die de winnende kandidaat in het belang van zijn gemeente heeft uitgevoerd.

In de gemeente Berkelland werd de Liberale Pluim door VVD-raadslid Marcellino Kropman uitgereikt aan Bert van Zijtveld, eigenaar van restaurant De Heikamp. Van Zijtveld heeft zich, net als veel van zijn collega's, moeten aanpassen aan de coronacrisis die de horecabranche behoorlijk raakt. Zo heeft hij de Heikamp-To-Go geopend, waar speciale afhaalgerechten zijn te bestellen. Waarmee Van Zijtveld echter vooral in het oog sprong, was een 10-daagse voettocht naar Den Haag, waarbij hij met collega Alain Schepers onderweg ideeën heeft opgehaald over de toekomst van de horeca. Deze zijn in Den Haag aangeboden aan premier Rutte. Tijdens het debat ’s avonds refereerde de premier aan deze actie en sprak hij waardering en zorg uit voor de horeca.
Deze actie stond niet op zichzelf. Ook heeft de creatieve, ondernemende Van Zijtveld ervoor gezorgd dat er verbinding ontstaat tussen inwoners, toeristen en bedrijven in en rondom Ruurlo, onder meer door de co-creatie van het Liefdespad. Maar ook andere co-creaties en innovaties zoals het printen van pannenkoeken, het Kabouterpad en het Klimbos dragen daaraan bij.
En dat Van Zijtveld ook in zijn restaurant goed bezig is blijkt wel uit de prijzen die het Heikampteam heeft gewonnen met als hoogtepunten tweemaal Nederlands kampioen pannenkoeken bakken.

De Liberale Pluim en het juryrapport. Foto: eigen foto