Kerstsfeer bij de vernieuwde Jimmy’s in Borculo met (vlnr) Jelle Kleinhesselink, Bas en Rafi. Foto: Rob Weeber
Kerstsfeer bij de vernieuwde Jimmy’s in Borculo met (vlnr) Jelle Kleinhesselink, Bas en Rafi. Foto: Rob Weeber

Jimmy’s Borculo in het nieuw gestoken

BORCULO - Jimmy’s was een experiment om een plek voor en door jongeren in de gemeente te creëren. De bedoeling was na de eerste termijn een evaluatie te houden en te zien of de gedachte erachter aansloeg. Inmiddels bestaat Jimmy’s in Borculo twee jaar, heeft het een ‘zusje’ in Neede en behoudt het zijn plek in het jongerenlandschap in Berkelland.

Zondag was de feestelijke heropening van Jimmy’s Borculo. Het pand is van binnen door de jongeren flink onderhanden genomen en toont een frisse, modernere uitstraling. “De jongeren zelf gaven aan dat de oude look en feel niet meer kon,” licht Jelle Kleinhesselink toe, projectbegeleider bij Jimmy’s. “Dus toen we van de gemeente groen licht kregen om door te gaan met onze activiteiten, hebben we er een interieurproject van gemaakt. Onder meer hebben we de blauwe wanden vervangen door een lichtgroene kleur. Het is allemaal wat rustiger geworden.”

'We hebben
er een
interieurproject van
gemaakt'


Hoewel Jimmy’s volgens Kleinhesselink niet alle jongeren in Berkelland bereikt, is de introductie ervan een succes. Jimmy’s is meer dan een plek voor en door jongeren, het is een jongerenorganisatie waar je al je vragen en ideeën kwijt kunt.

Rafi uit Borculo is 15 jaar en sinds anderhalf jaar vaste bezoeker van Jimmy’s. Naar eigen zeggen was hij eenzaam voordat hij Jimmy’s leerde kennen. Sinds zijn komst naar Jimmy’s heeft hij zijn draai gevonden, is actief met projecten en activiteiten en leidt zelfs nieuwe jongeren rond. Zij passie is gamen, een activiteit die hij binnenkort bij Jimmy’s gaat helpen opzetten.

Bas is 24 jaar en afkomstig uit Zutphen. Via zijn vriendin die stage loopt bij Jimmy's, leerde hij de jongerenorganisatie kennen. Op vrije dagen fietst hij vanuit Zutphen naar Borculo om onder jongeren te zijn.

Jimmy's is zeker geen eenrichtingsverkeer. Zelf zoekt Jimmy's meer en meer contact met de buitenwereld. Onder meer werd in samenwerking met MaxX onderwijs in Neede aandacht besteed aan Paarse Vrijdag. Foto: Kerstsfeer bij de vernieuwde Jimmy's in Borculo met (vlnr) Jelle Kleinhesselink, Bas en Rafi. (Foto: Rob Weeber)