Het broodje knakworst na afloop ging er wel in. Foto: PR

Het broodje knakworst na afloop ging er wel in. Foto: PR

DEO-jeugd geniet toch van snerttraining

BORCULO - De nieuwe organisatie van de snerttraining voor de DEO-jeugd t/m JO12 kreeg het meteen flink voor de kiezen. Voor het eerst in tien jaar werd het evenement niet op touw gezet door de vaste organisatoren Rianne Fleissner en John Bongaarts, die vorig jaar afscheid namen. En hun opvolgers hadden met corona te maken.

Dat was gelukkig voor de kinderen niet te merken. Alleen de ouders mochten in deze elfde editie niet met een kopje snert bij de vuurkorf langs de kant genieten van hun kroost. In groepjes opgedeeld kregen de ruim honderd aanwezige kinderen twee vaste begeleiders mee. Dat waren spelers van de DEO-selectie aangevuld met enkele jeugdtrainers en leiders. Dennis Arentsen, hoofdtrainer van DEO 1, gaf tussen de parcoursonderdelen door de tijd aan door hard op de scheidsrechtersfluit te blazen. Na afloop kregen alle deelnemers een lekker broodje knakworst, een beker ranja en een mooi voetbalcertificaat als aandenken aan deze gezellige en sportieve avond.
Door de kinderen in etappes, volgens een strak tijdschema per team, door hun ouders op te laten halen verliep alles na afloop op de parkeerplaats ook veilig en zeer gestroomlijnd. Groot compliment aan alle vrijwilligers die deze snerttraining in ‘corona-stijl’ tot een groot succes gemaakt hebben.
Komende woensdag staat er een rappe-hap training op het programma voor de jeugd van DEO JO13-JO15.