Alle leden van de buurtvereniging kregen een cadeaubon ‘Mooi in Ruurlo’ om te besteden bij de plaatselijke ondernemers. Foto: PR

Alle leden van de buurtvereniging kregen een cadeaubon ‘Mooi in Ruurlo’ om te besteden bij de plaatselijke ondernemers. Foto: PR

Buurtverrassing op anderhalve meter

Leden buurt-vereniging krijgen cadeaubon

RUURLO - Geen feesten, een activiteiten. Dat was nieuw voor de Buurtvereniging Willem Alexanderlaan die al dertig jaar allerlei leuke evenementen organiseert voor jong en oud. Om dit jaar toch iets extra’s te doen en meteen ook de middenstanders in Ruurlo te steunen kreeg elk huishouden dat lid is van de vereniging vorige week een cadeaubon ‘Mooi in Ruurlo’.

Op de derde zondag in het nieuwe jaar start de buurtvereniging traditioneel met een Nieuwjaarsbijeenkomst bij een plaatselijke horecagelegenheid. Daar wordt met een hapje en drankje teruggekeken op het afgelopen jaar. en worden de activiteiten voor het komende jaar aangekondigd.
“Het is altijd gezellig om elkaar te ontmoeten. Helaas gooide corona ons programma in de war en moesten we alle activiteiten afgelasten. De familiedag, de feestavond, het buurtfeest tijdens het Septemberfeest, de Dorpskwis en ga zo maar door. Zelf de Sint is dit jaar niet persoonlijk langs geweest bij de buurtkinderen maar had iets bezorgd bij het bestuur om rond te delen”, zegt Dini Nijland namens de actieve buurtvereniging. Toch is tijdens het Septemberfeest nog de straatversiering geplaatst met vooraf een Koffie To Go.
Dini Nijland: “Verder hebben we geen gezellige avond of iets dergelijks georganiseerd. Dit vonden we niet passen binnen de coronamaatregelen. Veel leden hebben wel meegedaan met de prachtige en leuke puzzelverlichtingsroute, ieder met zijn eigen gezin of in andere kleine groepjes en op afstand. Dit gaf weer veel hilariteit en vele appjes met vragen naar elkaar. Wat hebben wij hiervan genoten terwijl we probeerden punten te scoren voor de Dorpskwis. Even een stukje verbondenheid binnen onze straat dan wel op afstand en digitaal.”

Mooi gebaar
De buurtvereniging bedacht ook nog iets anders om voor de leden te doen. Dat was de cadeaubon 'Mooi in Ruurlo' die de leden vorige week kregen. Deze bon kan bij de plaatselijke ondernemers worden besteed. “Omdat de buurtvereniging dit jaar geen gebruik heeft kunnen maken van de diensten van de horeca of andere bedrijven voor onze activiteiten leek dit ons als bestuur een mooi gebaar. Wij hebben hiermee onze leden fijne feestdagen en een goed Nieuwjaar gewenst. Laten we hopen dat wij volgend jaar weer activiteiten kunnen organiseren en elkaar weer ontmoeten. Dat geeft verbondenheid voor iedereen”, aldus Nijland.