De clubemblemen van de deelnemende clubs aan het Internationaal Karel Stegeman toernooi 2021. Foto: PR

De clubemblemen van de deelnemende clubs aan het Internationaal Karel Stegeman toernooi 2021. Foto: PR

Karel Stegemantoernooi in 2021 sterk bezet

RUURLO - Als het kan, als het mag, als het doorgaat, dan kent het internationale Karel Stegeman Toernooi in Ruurlo volgend jaar een sterke bezetting. Twaalf teams uit Nederland en zes andere Europese landen hebben zich ingeschreven voor de editie 2021 van dit gerenommeerde toernooi, dat voor 22 tot en met 24 mei op de kalender staat.

In maart van dit jaar moest de organisatie van het Karel Stegeman Toernooi de editie 2020 afgelasten vanwege corona. En omdat de pandemie nog altijd niet bezworen is, is het op dit moment nog uiterst onzeker of voetbalvereniging Ruurlo volgend jaar wel een toernooi kan en mag houden op sportpark ‘t Rikkelder.
Kan het toernooi echter doorgaan, dan verschijnen de volgende twaalf teams aan de aftrap: KV Mechelen (België), KAA Gent (België), AC Horsens (Denemarken), Aalborg BK (Denemarken), FK Haugesund (Noorwegen), AS Trencin (Slowakije), SK Sigma Olomouc (Tsjechië), Kalmar FF (Zweden), De Graafschap (Nederland), VRS Academy (Nederland), Sparta Rotterdam (Nederland) en VV Ruurlo O21 (Nederland).
Met uitzondering van Aalborg BK en KAA Gent zouden de overige tien clubs dit jaar al naar Ruurlo zijn gekomen als er gespeeld had kunnen worden. Toch is ook KAA Gent een oude bekende in Ruurlo. De Vlamingen keren na een afwezigheid van zes jaar terug. Tussen 2008 en 2015 namen zij zes keer aan het KST deel en haalden zij daarin drie keer de finale.